Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Constantine - A démonvadász

A természetfeletti ügyekre specializált nyomozó egy nap a szokásosnál is nehezebb ügybe botlik. Megbízója, a rendőrnő, aki eddig csupán a kézzelfogható bizonyítékokban bízott, mostantól mindenre hajlandó, még az ördöggel is szövetséget kötne, hogy megtalálja ikertestvére gyilkosát.
rendező: Francis Lawrence

író: Jamie Delano, Garth Ennis
forgatókönyvíró: Kevin Brodbin, Frank A. Cappello
operatőr: Philippe Rousselot
jelmeztervező: Louise Frogley
zene: Klaus Badelt, Brian Tyler, Billy Howerdel
producer: Lorenzo DiBonaventura, Akiva Goldsman
látványtervező: Naomi Shohan
vágó: Wayne Wahrman

szereplő(k):
Keanu Reeves (John Constantine)
Rachel Weisz (Angela Dodson/Isabel Dodson)
Shia LaBeouf (Chas Chandler)
Djimon Hounsou (Midnite)
Max Baker (Beeman)
Gavin McGregor Rossdale (Balthazar)
Tilda Swinton (Gabriel)

A film sztorija

A világ nem ér véget a láthatáron. Az emberi érzékek számára felfoghatatlan vidékeket különös lények népesítik be; és tetteik sokszor a mi világunkban is következményekkel járnak. Éppen ezért, egy magándetektív nem engedheti meg magának, hogy csak az érzékelhető világban nyomozzon. John Constantine (Keanu Reeves) a magányos hekus legalább is így gondolja, és épp ezért megjárta már a poklot... de szó szerint. A természetfeletti ügyekre specializált nyomozó azonban egy nap a szokásosnál is nehezebb ügybe botlik. Megbízója (Rachel Weisz) ugyanis nem hisz a túlvilágban. A rendőrnő, aki eddig csupán a kézzelfogható bizonyítékokban bízott, mostantól azonban mindenre hajlandó, még az ördöggel is szövetséget kötne, hogy megtalálja ikertestvére (szintén Rachel Weisz) gyilkosát. A nyomozás során a páros Los Angeles alá kerül; démonok és angyalok között keresik a tettest. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - stej

"A Constantine készítői jó érzékkel vegyítik a cinikus hekusokat
felvonultató kemény krimik jellegzetességeit és a túlvilági erőkkel foglalkozó horrorok külsőségeit, mintha csak a Hetedik, Az ördögűző és az Ítéletnap szórakoztató hibridjét látnánk némi humorral fűszerezve. Kellemes meglepetések érhetik a nézőt a színészi fronton is. Keanu Reeves persze még messze van attól, hogy valódi színésznek tűnjön, Batman-ből és Humprey Bogart-ból összegyúrt figurája azonban elég szórakoztató ahhoz, hogy vele tartsunk másfélórás pokoljárása során. Nincs mit felrónunk a Constantine-nal szövetkező rendőrnőt játszó Rachel Weisz-nak sem, a legnagyobb attrakció azonban a Fargóból ismert Peter Stormare nevéhez fűződik. A Sátán szerepében Stormare olyan kabarészerű magánszámot produkál, amivel bátran csatlakozhatna bármelyik országjáró haknibrigádhoz."
A teljes cikk

mozinet.hu - BP

"A film az alapul szolgáló képregényhez képest igen akciódúsra sikerült, bár összességében sokkal kevesebb trükkös pillanat vár ránk, mint ahogy azt a jól megkoreografált előzetes sejtetné. A történet lassacskán indul be, a rendező Francis Lawrence igyekezett fő karakterét megfelelő mélységben bemutatni, ami sajnos Keanu Reeves kvalitásából fakadóan nem minden esetben váltja ki a kellő hatást. A világmegváltóként elhíresült színész gyengébb pillanatait szerencsére egyensúlyozzák a kellően misztikus elemek, a cinikus hangulat és a számítógépek által életre keltett Pokol, mellyel többször is lesz alkalmunk szembesülni a történések során."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Vatikánba kerültek alkotásaik

Faragott feszület és portré készült II. János Pál pápáról, az alkotások a Vatikánba kerültek. Tovább olvasom