Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Comandante (Comandante)

Egy bensőséges portré Fidel Castróról, az emberről aki több mint fél évszázada a nemzetközi politikai élet fajsúlyos személyisége. Megtudhatjuk ki Castro legkedvesebb színésznője, az igazságot JFK meggyilkolásáról, és még sokkal többet...
rendező: Oliver Stone

forgatókönyvíró: Oliver Stone
zeneszerző: Alberto Iglesias, Paul Kelly
operatőr: Carlos Marcovich, Rodrigo Prieto
producer: Oliver Stone, Fernando Sulichin
vágó: Elisa Bonora, Alex Marquez

szereplő(k):
Oliver Stone
Fidel Castro)


A film sztorija

Egy bensőséges portré Fidel Castroról, az emberről, aki több mint fél évszázada a nemzetközi politikai élet fajsúlyos személyisége. Az Oscar-díjas Oliver Stone három napos forgatással készítette el filmjét, rejtett kamerás felvételek, illetve a vezérrel folytatott személyes beszélgetések alapján. Ez az egyedülálló dokumentumfilm közelebb visz minket a Comandante életének, céljainak megértéséhez. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - efes

"A rendező riporterként nem bonyolódik bele hosszadalmas ideológiai
boncolgatásokba, mint azt köztudott Castro szívesen teszi 5-6 órás(!) beszédeiben. Merészen a Parancsnok szavába vágva kérdezi olyan témákról, mint a drogkérdés, az abortusz, a kubai rakétaválság, stb. Ez a "szemtelenség" láthatóan tetszik Castrónak, nyilván nem sokan engedhetik meg maguknak ezt, meg tán emlékezteti is őt fiatalságára, Che-vel és a többi forradalmárral folytatott perzselő vitáikra, ezért türelmesen és néhol szellemesen válaszolgat is, ám az egyetértésével elkészült portré, a sok szuperközeli ellenére is megmarad a pólódekorációk szintjén. E film alapján Castro egy kedves, jószándékú öregembernek tűnik, és ez mindenesetre árnyalja azt a fekete-fehér szörnyet, amit az amerikai kormánypropaganda sugall... Hogy milyen ember lehet valójában, annak megválaszolására még várhatunk."
A teljes cikk

mozinet.hu - BA

"Persze nem csak a kimondott, hanem az elhallgatott és kikerült szavakból is lehet tanulni. Stone megkérdezi mindazt, amit meg akart kérdezni, Castro pedig válaszol: A világ egyik legnagyobb rétorjához méltóan, kellő logikai ugrássokkal mindig elkerüli a kínos kérdéseket. Túljár a nyilvánosság, és az Amerikában istenként tisztelt média eszén.

Bár az igazság és őszinteség iránti igényünket a film nem elégíti ki, mégis élményt ad. Castro viselkedéséről, habitusáról, személyiségéről sok mindent megtudunk. Szavak nélkül, csupán gesztusai által."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Weöres Sándor: Regélő

Tovább olvasom