Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Class FM: érvényes a szerződés

Szerdán a Fővárosi Itélőtábla ítéletet hozott a Danubius Rádió és a Sláger Rádió által az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) ellen indított perben.

A Class FM érvényes műsorszolgáltatási szerződéssel rendelkezik. Ennek iránymutatásai szerint látjuk el feladatainkat és továbbra is a saját működésünkre és hallgatóinkra fordítjuk a figyelmet - reagált Pakots Zsolt, a Class FM vezérigazgatója az MTI megkeresésére szerdán.

Szerdán a Fővárosi Itélőtábla ítéletet hozott a Danubius Rádió Műsorszolgáltató Zrt. és a Sláger Rádió Műsorszolgáltató Zrt. által az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) ellen indított perben.

Az ORTT az ítélet után kiadott közleményében úgy fogalmazott, hogy a bíróság elutasította a nyertes pályázókkal megkötött műsorszolgáltatási szerződések semmisségének megállapítását, azok haladéktalan felmondását, illetve az eredeti állapot helyreállítását. Elutasította a bíróság azt a kérelmet is, hogy az ORTT jogellenesen írta ki a pályázatot.

Az ORTT szerdai közleménye arra is kitért, hogy testületük abban az egy kérdésben, amelyben a bíróság a felperesek keresetének helyt adott, felülvizsgálati kérelemmel fordul a Legfelsőbb Bírósághoz.

A rádiókat képviselő ügyvédi iroda vezetője, Szecskay András szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy "a Danubius Rádió és a Sláger Rádió jogerősen pert nyert" az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) ellen. A bíróság nem kötelezhette az ORTT-t a szerződések felmondására, de az indoklásokban megállapította, hogy - mivel a szerződést nem lehetett volna megkötni - a médiahatóságnak kötelessége felmondani az FM1-gyel és az Advenio Zrt.-vel kötött szerződéseket - értelmezte az ítéletet.

Olvasóink írták

 • 6. bn 2010. július 15. 08:14
  „Nem az a baj, hogy melyik rádióból milyen zene szól, meg hogy ki vezeti a műsort, hanem az a procedura, ami lezajlott a frekvencia újraosztáskor!!!! Gyakorlatilag egy (két) olyan csókos pályázó nyert, akik nem is indulhattak volna. És mikor ez kiderült, akkor azt mondták, hogy valóban, de már nincs mit tenni, minden marad úgy ahogy van. Ezt ha lefordítjuk: Ma Magyarországon a hatályos törvényeket figyelmen kívül lehet hagyni, és jogi következmények nélkül lehet világraszóló csalásokat elkövetni bármiféle következmény nélkül. Mert eddig 0 következmény van. Igaz hogy pert nyert a Sláger, de a Neo még mindig szól.....”
 • 5. nasi12 2010. július 15. 00:31
  „Én csak azt nem tudom, mi történik majd a gagyikirállyal és a Bocskorával.
  Fellázadtak, tüntettek, tüntettettek, aztán mikor már az egész világ őket sajnálta, és médiaterrorizmusról zengett még ámerika is, akkor ők lazán átsétáltak az addig szidott és támadott rádiócsatornához, és hatalmas gázsiért hintették most már onnét az igét.
  Most, hogy kiderült, fáradozásuk lehet, hogy hiábavaló volt, mert most lehet majd visszatáncolni, meg visszatüntetni, meg visszakönyörögni, magukat, a régi csatornához, amelyiket a magasabb gázsiért gondolkodás nélkül, rég elhagytak!
  Na ilyen a média és médiás becsület!
  Bravó!”
 • 4. Mankapunka 2010. július 14. 23:03
  „Nem mindegy,ugyanaz a zene szól,ugyanazokkal az emberekkel,ugyanabban a gagyi minődégben.”
 • 3. VJack 2010. július 14. 21:37
  „Basszus. Valamelyik szerv eldönti végre, hogy le kell-e állítani az új adókat, vagy nem? Egyébként józan ésszel egyszerű a dolog. "A lopott holmi visszajár". Bármelyik falusi bácsika tudja. A "jogban" persze nem ilyen egyszerű, mert ha az lenne, nem élne meg az a sok élősködő, semmit elő nem állító jogász.

  A mostani szitu jog szerint nem jöhetett volna létre, tehát sztornó. Fenét kell ezen szarakodni. Amúgy meg nekem tökmindegy, eddig sem voltam és most sem vagyok kíváncsi Balázs, suttyó Bocsi-Boros és hasonlók ostobaságaira. Zenét meg bőven lehet rádió nélkül is hallgatni, oszt´ legalább le sem keverik.”
 • 2. Primax 2010. július 14. 21:24
  „#1 !
  Miért érdekel a pénz ?
  Ez nem a te pénzed.”
 • 1. Lehel54 2010. július 14. 20:43
  „mint a nagybani piacon...
  Vajon mikor lesz már rend? Sok idö,sok pénz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leszakadt felső vezeték, késnek a vonatok

A vasúti közlekedésben 25-30 perces késések várhatók a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon. Tovább olvasom