Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Civilek a multinacionális cégek elleni bojkottra szólítanak fel

Civilek egy csoportja arra szólítja fel a "tudatos magyar vásárlókat", bojkottálják azt a tizenhárom multinacionális céget, amelyek az Európai Unió brüsszeli központjához fordultak azzal, hogy diszkriminatívnak tartják a "különadó" megfizetését.

A pénteki keltezésű "bojkottfelhívást" Dabasi Tamás civil jogvédő, a petíció egyik aláírója vasárnap juttatta el az MTI-hez.

A levélben felsorolt 34 kezdeményező között több ismert közéleti szereplő neve is megtalálható, közöttük Bogár László közgazdász, Czakó Gábor író, közíró, Csath Magdolna közgazdász, Gazsó Ferenc egyetemi tanár, Kondor Katalin újságíró, Pokol Béla egyetemi tanár, Pozsgay Imre egyetemi tanár és Zétényi Zsolt jogász.

"Teljes mértékben támogatjuk az Orbán-kormánynak azt a törekvését, hogy az extraprofit haszonra szert tett magyar és külhoni nagyvállalkozások fizessenek ,különadót, és ragaszkodunk a ,különadó, maradéktalan behajtásához" - olvasható a felhívásban.

A kezdeményezők arra ösztönzik a csatlakozni szándékozókat, hogy amennyiben lehetőségük van rá, bojkottálják a tizenhárom - osztrák, német, holland és francia - céget, de közülük legalább egyet zárjanak ki eddigi üzleti partnereik sorából, vagy csökkentsék minimálisra a vele való kapcsolatot.

Ne vásároljanak tőlük, ne vegyék igénybe szolgáltatásaikat, ne tartsák náluk pénzüket.

Olvasóink írták

 • 6. miracle 2011. január 17. 20:07
  „Lárika
  "az az első, hogy a külföldi multik pozitív diszkriminációját megszüntetjük."
  Egyesek mindig elfelejtik, hogy nem csak a nyereséget viszik ki, hanem a tőkét is ők hozták be. Valamit valamiért. De legalább van elérhető választék és szolgáltatás.”
 • 5. Téglaporospaprika 2011. január 16. 22:26
  „Igy az igaz ! Tehat ne menni Austriába tankolni ´, van jó ´"minöségü" és "olcs?"Mol-os benzin ne dolgozni hamarosan lessz egy rakás es jol megfizetett munkahely ,meg bevásárolni ! Tiltakozzunk az ellen is ,hogy senki ne jöjjön hozzánk szolgáltatásokért !”
 • 4. pancser 2011. január 16. 21:38
  „Nem csatlakozom! A multinacionális vállalatok ugyanis nem istencsapása, hanem hosszú fejlődés eredményei. nálunk kimaradt ebből a folyamatból 50 év. Magyarországot nem a garázsboltok, meg a kert végében épített koszos műhelyek húzzák ki a pácból, hanem a multik, például az Audi. A kisvállalkozások nagy száma a multik kiszolgálásán alapul, néhány kivétellel. A multi nem ellenség tehát, hanem barát. A multi lehet magyar is, például a lipóti pék már ebbe a kategóriába tartózik. az hogy a Fidesz megadóztatta a multikat az egy dolog, a másik oldalról ők is támogatják őket, nagyon helyesen. Az élelmiszer árak féken tartása a multik segítségével lett lehetséges ezt lássuk be, az ő szorításukra születtek komoly beruházások és nőttek a követelmények. ennek mindenki örül minden bolti vásárló, csak ezt politikusaink nem szívesen emlegetik.”
 • 3. Lárika 2011. január 16. 19:58
  „Mint ahogy a fizetésünket sem lehet összehasonlítani egy nyugaton ugyanezt a munkát végző ember fizetésével. Ez ellen kellene most már valamit tenni, és az az első, hogy a külföldi multik pozitív diszkriminációját megszüntetjük.”
 • 2. fortuna54 2011. január 16. 19:26
  „Igaza van a jobbik-nak?Akkor mindent ami külföldi kizavarni az országbol,még a gyárakat is,tovább keletebbre.Akkor aztán jön majd a kánaán.Egy M.országon sütöt zsömlét,össze sem lehet hasonlítani,egy nyugati pék zsömléjével.”
 • 1. miracle 2011. január 16. 19:05
  „A lelkesek mindjárt kezdhetik a Deutsche Telekommal és így ne vegyék igénybe a Magyar Telekom internetszolgáltatását, legalább nem rontják itt a levegőt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európai parlamenti bizottsági ülés a magyar médiatörvény miatt

Rendkívüli ülést tart hétfő este Strasbourgban a magyar médiatörvény ügyében az Európai Parlament… Tovább olvasom