Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Civakodó párnak hitte a tanú Bándy Katát és P. Lászlót

A pszichológusnőhöz és gyilkosához hasonló férfit és nőt látott együtt a bűncselekmény éjjelén egy tanú.
Bándy Katához és gyilkosához hasonló férfit és nőt látott együtt a bűncselekmény éjjelén egy tanú annak a helynek a közelében, ahol a pszichológusnőt megölték - hangzott el kedden a Pécsi Törvényszéken, ahol előző nap kezdték el tárgyalni a rendőrségi pszichológus megölésével vádolt P. László büntetőügyét.

A tanú aznap az unokájára vigyázott lánya házában, és kiment az udvarra, hogy megtanulja új mobiltelefonjának kezelését. Eközben lett figyelmes egy, az utcán tőle tíz méterre elhaladó nőre és férfira. Elmondta: a férfi láthatóan agresszíven viselkedett, a nő elutasító volt, kiszabadította magát a férfi kezei közül, közben megbotlott, és sietett, hogy eltávolodjon a férfitól.

A tanút megdöbbentette az agresszió látványa, de mivel a férfit és a nőt tovább nem látta, segélykiáltást nem hallott, azt gondolta, szerelmesek veszekedéséről lehet szó. Csak napokkal később, a lányától értesült arról, hogy gyilkosság történt a környéken, és arra gondolt, aznap éjjel az elkövetőt és az áldozatát pillanthatta meg. Fenntartotta korábbi vallomását, hogy a vádlott és a sértett is hasonlít, illetve hasonlított az általa látott két emberhez.

A rendőrségi pszichológusnő meggyilkolása ügyében aljas indokból elkövetett emberöléssel és kifosztással vádolt, korábban tizenegyszer büntetett P. László szerint Bándy Kata nem szabadulni akart tőle, hanem megbotlott, s mivel neki nem sikerült időben elkapnia, a nő elesett, be is ütötte a térdét. A tanú tagadta, hogy esést látott volna.

Az ügyészség szerint a születésnapi összejövetelről hazafelé tartó Bándy Katát tavaly július 8-án, hajnali két órakor pécsi, Dugonics utcai lakása előtt szólította meg P. László, majd egy játszótérre kényszerítette. Közösült vele, s közben, hogy ellenállását megtörje, a táskája vállszíjával megfojtotta.

A férfi a holttestet egy közeli szakadékba gurította, miután magához vette a sértett pénztárcáját és mobiltelefonját. A pénzt felélte, a telefont el akarta adni. A készüléket néhány nappal későbbi elfogása után megtalálták. Az ügyészség szerint P. László bűnösségét azonban nemcsak ez, hanem a vádlottnak a közösülés során szerzett, az áldozat védekezésre utaló sérülései, továbbá DNS-tesztek is bizonyítják.

A Pécsi Törvényszéknek az ügyben eljáró, Antal Gábor vezette tanácsa kedden mintegy húsz tanút hallgatott meg. Köztük volt az az édesanya, akinek a gyermekei szabadtéri játék közben megtalálták az áldozat holttestét. A gyermekek a tárgyalásra nem mehetnek, őket az otthonukban kiküldött bíró hallgatja meg a következő napokban.

Emellett tanúskodott az a férfi, aki a holttest megtalálása után puszta érdeklődésből több sétát tett a helyszín közelében, s mivel úgy gondolta, a játszótér alkalmas nemi erőszak elkövetésére, ott is körülnézett. Az egyik kukában talált egy női alsóneműt, mellette pedig három cigarettacsikket. Később kiderült, a ruhadarab Bándy Katáé volt.

A bíróság beidézte P. László azon barátnőjét, akivel a vádlott intim viszonyba került a pécsi Magtár utcai házban, ahol a baranyai megyeszékhelyen való tartózkodása során lakott. A nő fenntartotta korábbi vallomását, hogy látott külsérelmi nyomokat, hámsérüléseket P. Lászlón a július 8-i gyilkosságot követően. P. László ezzel kapcsolatban azt mondta: egyedül a kezén szerzett sérülése származott Bándy Katától, a többit vasazás közben szenvedte el.

A vádlott a hétfőn kezdődött büntetőperben összefüggő vallomást nem akart tenni. A felolvasott rendőrségi vallomásaiból azt tartotta fenn, amelyikben azt állította: Bándy Katát már hetekkel a gyilkosság előtt megismerte egy parkban, és nemcsak találkozgatott, hanem csókolózott, később pedig szeretkezett is vele. Kifogásolta azonban, hogy mindig csak esténként találkozhat a nővel, emiatt július 8-án kérdőre vonta őt, indulatba jött, és kézzel fojtogatni kezdte. Amikor észlelte, hogy Bándy Kata meghalt, "bepánikolt", ekkor magához vette több személyes tárgyát.

P. László és Bándy Kata esetleges kapcsolatáról a hétfőn meghallgatott tanúk nem tudtak, illetve kizárták ennek lehetőségét.

A tárgyalás szerdán szakértők és tanúk meghallgatásával folytatódik a törvényszéken.

HÉTFŐ

P. László kitart: kapcsolta volt Bándy Katával

Megkezdődött tfőn a Pécsi Törvényszéken P. Lászlónak a büntetőpere, akit azzal vádolnak, hogy megölte Bándy Kata, rendőrséi pszichológust.

P. László részben elismerte bűnösségét, de nem tett szóbeli vallomást, így a tárgyaláson a rendőrségi vallomásait olvasták fel. P. László azt állította, hogy korábban már többször találkozott a lánnyal.

A Live Info tárgyaláson készült videójáért kattintson ide!

18:31 - Tanúk: Bándy Katának nem volt új kapcsolata

Nem hallottak arról, illetve kizártnak tartották Bándy Kata tanúként meghallgatott rokonai, barátai és kollégái hétfőn a Pécsi Törvényszéken, hogy a tavaly nyáron meggyilkolt rendőrségi pszichológusnak új kapcsolata lett volna a halálát megelőző napokban.

Ennek azért van jelentősége, mert támadója, az ügyben aljas indokból elkövetett emberöléssel és kifosztással vádolt P. László azt a bíróságon ismertetett korábbi vallomását tartotta fenn, amely szerint Bándy Katát már hetekkel a gyilkosság előtt megismerte egy parkban.

A gyilkosságot elismerő, a büntethetőséget kizáró kóros elmeállapotban nem szenvedő férfi állítja: nemcsak találkozgatott, hanem csókolózott és szeretkezett is a fiatal nővel, akit aznap éjjel kérdőre vont, miért mindig csak esténként lehetnek együtt. Vallomása szerint ekkor indulatba jött, és puszta kézzel megfojtotta.

A vádiratban ezzel szemben az áll, hogy a születésnapi összejövetelről hazafelé tartó Bándy Katát tavaly július 8-án, hajnali két órakor pécsi, Dugonics utcai lakása előtt szólította meg P. László, majd egy játszótérre kényszerítette. Közösült vele, s közben, hogy ellenállását megtörje, a táskája vállszíjával megfojtotta.

A férfi a holttestet egy közeli szakadékba gurította, miután magához vette a sértett pénztárcáját és mobiltelefonját. A pénzt felélte, a telefont el akarta adni. A készüléket néhány nappal későbbi elfogása után megtalálták az otthonában. Az ügyészség szerint P. László bűnösségét azonban nemcsak ez, hanem a vádlottnak a közösülés során szerzett, az áldozat védekezésre utaló sérülései, továbbá DNS-tesztek is bizonyítják.

A Bándy Katát ismerők a bíróságon a munkájából adódóan közvetlen, magánéletében ugyanakkor szolid, félénk embernek írták le a rendőrségi pszichológust, aki keveseket engedett közel magához, és az intim együttléteit tekintve is igényes volt. A fiatal nőhöz közel állók szóltak arról, tudták, hogy nem sokkal a halála előtt ért véget első komoly kapcsolata, s úgy látták, még nem áll készen egy újra. Ezért többen kizárták, mások azt mondták, nem tudtak arról, hogy járna valakivel, és arról sem, hogy zaklatnák.

Az áldozat volt vőlegénye úgy fogalmazott: "Kata sok fiúnak tetszett, sokan próbáltak kapcsolatot létesíteni vele, de ő ezeket a közeledéseket határozottan tudta elutasítani". A férfi megjegyezte: éppen ezért valótlannak és súlyosan kegyeletsértőnek tartja P. László azon vallomását, hogy viszonya lett volna egykori párjával.

Bándy Kata volt vőlegénye egyébként láthatóan feldúltan érkezett a tárgyalóterembe, határozott léptekkel közeledett a géppisztolyos kommandósok és fegyőrök által őrzött P. László felé, ezért Antal Gábor tanácsvezető bíró fel is szólította, hogy ne menjen a tanúknak kijelölt mikrofonnál tovább.

A hallgatóság és a média hatalmas érdeklődése mellett zajló tárgyaláson több tanú is arról számolt be, hogy Bándy Kata tavaly június 27. és július 2. között Amszterdamban volt. P. László ugyanakkor olyan időpontokat is megjelölt az áldozattal való találkozóinak időpontjául, amelyek erre a hétre estek.

Arról, hogy P. Lászlónak kapcsolata lett volna Bándy Katával, a férfi édesanyja, a vele júniusban Kelebiából Pécsre érkező akkori élettársa és a vádlott unokatestvére sem tudott. Utóbbi megjegyezte, rokona szeretett csajozni, dicsekedett az e téren elért sikereivel, barátnőiről fotókat is készített, de Pécsen csak arról az egyről volt információja, akit P. László a városban, abban a Magtár utcai házban ismert meg, ahol a gyilkosságot megelőzően lakott.

A vádlottról hozzátartozói elmondták, hogy négy-öt éves koráig intézetben nevelkedett, ezután került vissza az anyjához, aki nagykorúvá válásáig gondoskodott róla. P. László tizenegyszer volt büntetve, élettársát és gyermekét tetoválásból, favágásból, építőipari segédmunkából tartotta fenn, ebből 60-65 ezer forintra tett szert havonta.

P. László anyja a tárgyaláson kétségbe vonta, hogy a gyilkosságot fia követte volna el. Azt mondta: fiának sok barátnője volt, és nem erőszakos típus. A bíró emlékeztette az asszonyt, hogy a fia 16 éves korától hat és fél évet ült börtönben, és egyebek mellett rablás miatt is elmarasztalták korábban.

A tárgyalás alatt Antal Gábor bíró megtiltotta a per online tudósítását, valamint ismételten felszólította az újságírókat a tanúk személyiségi jogainak tiszteletben tartására. Jelezte, tudomására jutott, hogy a még ki nem hallgatott tanúk az interneten olvassák az előttük beszélők vallomásait, s ez hatással lehet későbbi mondandójukra.

Hozzátette: a per során olyan tanúkról is készültek és jelentek meg képek az interneten, akik ehhez nem járultak hozzá. Egy tanú figyelmét felhívta arra, hogy pert indíthat az arcát mutató médiavállalkozások ellen, az újságírókat pedig figyelmeztette, ha tevékenységüket ennek ellenére folytatják, ki fogja tiltani a tárgyalásról az operatőröket és a fotósokat, az írott sajtó képviselőinek pedig nem engedélyezi laptopok használatát.

A tárgyalás kedden tanúk meghallgatásával folytatódik a Pécsi Törvényszéken. A bíróság a hétfői, a keddi és a szerdai tárgyalási napra 53 embert, a vádlotton és tanúkon kívül szakértőket is idézett.

11:37 - Elismerte Bándy Kata rendőrségi pszichológus megölését P. László a Pécsi Törvényszéken a hétfőn kezdődött büntetőperben.

A korábban már tizenegyszer büntetett vádlottat a hallgatóság és a média hatalmas érdeklődése mellett géppisztolyos kommandósok és fegyőrök kísérték a zsúfolt tárgyalóterembe.

A sértett édesanyjának jogi képviselője zárt tárgyalás elrendelését kérte. Ezt a bíróság - egyebek mellett - azzal az indokkal utasított el, hogy a nyomozás eredményeiről a közvélemény kevés információt kapott, az ügyben találgatások kezdődtek, ami felerősítette az igényt a nyilvánosság iránt. A feltételezések a bírósági eljárásban tisztázhatók - tette hozzá. A törvényszék megtiltotta ugyanakkor kép- és hangfelvétel készítését a pernek a nemi erkölcs elleni bűncselekménnyel kapcsolatos részeiről.

P. László a tárgyaláson azt bevallotta, hogy megölte a nőt, de szerinte a bűncselekmény nem úgy történt, mint a vádiratban áll. A vádlott részvétét fejezte ki áldozata hozzátartozóinak.

Megkezdődött a Bándy Kata rendőrségi pszichológus megölésével vádolt P. László pere. Fotó: MTI (galéria)

Az aljas indokból elkövetett emberöléssel és kifosztással vádolt férfi az ügyészség szerint tavaly július 8-án, hajnali két órakor pécsi, Dugonics utcai lakása előtt szólította meg baráti összejövetelről hazafelé tartó áldozatát. Szexuális ajánlatott tett neki, amelyet ő visszautasított. Bándy Kata, félve attól, hogy ott kiszolgáltatott helyzetbe kerülhet, nem mert felmenni a lakására, hanem tovább sétált, remélve, hogy járókelőkkel találkozik. P. László elhatározta: mindenképpen közösül vele, ezért követni kezdte őt, majd egyszer csak megragadta őt, felszólította, hogy ne kiabáljon, és a közeli játszótérre vitte.

Bándy Katának ekkor még sikerült kiszabadítania magát, és megpróbált elmenekülni. A vádlott azonban utolérte, a földre kényszerítette, megerőszakolta, és hogy megtörje ellenállását, táskájának vállszíjával fojtogatta áldozatát, aki ebbe belehalt.

A férfi a holttestet egy közeli szakadékba gurította, miután magához vette a sértett pénztárcáját és mobiltelefonját. A pénzt felélte, a telefont el akarta adni. A készüléket néhány nappal későbbi elfogása után megtalálták az otthonában.

Az ügyészség szerint P. László bűnösségét azonban nemcsak ez, hanem a vádlottnak a közösülés során szerzett, az áldozata védekezésére utaló sérülései, továbbá DNS-tesztek is bizonyítják.

P. László hétfőn a törvényszéken összefüggő vallomást nem akart tenni. A felolvasott rendőrségi vallomásaiból azt tartotta fenn, amelyikben azt állította: Bándy Katát már hetekkel a gyilkosság előtt megismerte egy parkban, és nemcsak találkozgatott, de csókolózott, később pedig szeretkezett is vele. Kifogásolta azonban, hogy mindig csak esténként találkozhat a nővel, emiatt július 8-án kérdőre vonta őt, indulatba jött, és kézzel fojtogatni kezdte. Amikor észlelte, hogy Bándy Kata meghalt, "bepánikolt", ekkor magához vette több személyes tárgyát, és elhagyta a helyszínt.

Antal Gábor bíró ezzel kapcsolatban kitért arra, hogy már a P. Lászlót kihallgató nyomozó jelezte: a férfi a megjelölt időpontokban nem találkozhatott Bándy Katával, mert a nő külföldön volt.
A tárgyalás délután tanúk meghallgatásával folytatódik a Pécsi Törvényszéken. A bíróság a hétfői, a keddi és a szerdai tárgyalási napra 53 embert, a vádlotton és tanúkon kívül szakértőket is idézett.

09:45 - Elismerte Bándy Kata rendőrségi pszichológus megölését P. László a Pécsi Törvényszéken hétfőn kezdődött büntetőperben.

A vádlott azt vallotta: megölte a nőt, tagadta azonban, hogy a bűncselekmény úgy történt volna, ahogy az a vádiratban áll.

Az aljas indokból elkövetett emberöléssel és kifosztással vádolt férfi az ügyészség szerint tavaly július 8-án, hajnali két órakor pécsi, Dugonics utcai lakása előtt megszólította, majd egy játszótérre kényszerítette áldozatát. Ott közösült vele, és közben, hogy ellenállását megtörje, a táskája vállszíjával megfojtotta.

Korábban:

A Pécsi Törvényszék hétfőn kezdi tárgyalni a Bándy Kata rendőrségi pszichológus megölésével vádolt P. László büntetőügyét.

Az aljas indokból elkövetett emberöléssel és kifosztással vádolt férfi az ügyészség szerint tavaly július 8-án, hajnali két órakor pécsi Dugonics utcai lakása előtt szólította meg a fiatal nőt, ő azonban visszautasította a szexuális közeledését.

P. László elhatározta, mindenképpen közösül vele, ezért arra kényszerítette, hogy egy közvilágítás nélküli játszótérre menjenek. Ott erőszakoskodni kezdett a nővel, és mivel ellenállt, fojtogatta. Bándy Kata belehalt a bántalmazásba.

A bíróság az első három tárgyalási napra 53 embert, a vádlotton kívül tanúkat, szakértőket idézett be.

Olvasóink írták

 • 20. Pancserr 2013. február 20. 10:57
  „Az erőszakos közösülés, nemi erőszak büntetési tétele a középkorban a nyilvános kiherélés volt.....

  De sok szép színes látványosság volt a középkorban.....”
 • 19. Pancserr 2013. február 20. 00:18
  „Nem kell más ide kérem, csak egy tanult, 18 századi kínai mesterhóhér. Állítólag képesek voltak 300 daabot levágni az elitéltből úgy, hogy a delikvens életben maradt....Rábíznám ezt a rohadékot, hogy bemutathassa a szakértelmét.....”
 • 18. lamadrugada 2013. február 19. 21:37
  „Én azért vagyok a halálbüntetés ellen, mert véleményem szerint az életfogytiglan sokkal súlyosabb büntetés. A halál csak egy pillanatig fáj, viszont egy életen keresztül egy cellában rothadni minimális ellátás mellett az felér egy kínszenvedéssel...”
 • 17. soproni 2013. február 19. 20:57
  „Kár,hogy a tanúnak nem sikerült megtanulnia az új telefon kezelését.”
 • 16. Tündenéne 2013. február 19. 18:57
  „"kapcsolta volt"
  "rendőrséi pszichológus"

  Tovább nem olvastam...”
 • 15. BLA 2013. február 19. 18:35
  „En szoba sem allok a kissebbseggel! Nincs veluk semmi dolgom.<moderálva>”
 • 14. csornaifiu 2013. február 18. 21:49
  „Jo, hogy nem Amerikaban van az ipse. Itt hamarosangna.”
 • 13. Emeletesvakondlak 2013. február 18. 18:12
  „Beteg vagy....”
 • 12. Pikulics 2013. február 18. 16:44
  „6. Dwatson
  Téved, én nem a gyilkost védem.
  Rendörség: egyetlen tettes nem követhette el.
  Rendörség: több DNS-t találtak.
  Rendörség: kétszer is átkutatták a területet, nem találtak semmit.
  Simsalabim: következö nap ott van a holttest, egyetlen gyilkossal.
  A Bönyi állatvédö:
  Rendörség: biztosan külföldre távozott.
  Rendörség, kicsit késöbb: öngyilkos lett.
  Nem lett öngyilkos, meggyilkolászta egy...
  Rendörség: a francia diáklány holtan uszott szembe a Duna folyásával.
  Folytatni kár:
  Ihaj bunda, csuhaj bunda, mégis bunda a bunda!”
 • 11. ATX 2013. február 18. 16:30
  „9-esnek igaza van. Idézek a cikkből: "P. László a tárgyaláson azt bevallotta, hogy megölte a nőt, de szerinte a bűncselekmény nem úgy történt, mint a vádiratban áll." Minek úgy túllihegni? Ha L. Gizi gyártósori munkásnővel történt volna meg az eset már régóta nem cikkeznének róla...”
 • 10. norbi29 2013. február 18. 14:52
  „Hol marad a nagy kitálalás amit igért múltkor?”
 • 9. csikar 2013. február 18. 14:31
  „Nem ismerte el, hogy megerőszakolta és megölte... Ez csak a címben van.”
 • 8. rubeola 2013. február 18. 12:44
  „Kötelet a mocskos disznónak!!!! Nemhogy még eltartani, évekig őrizgetni a börtönben az ilyen mocskot.”
 • 7. blaze 2013. február 18. 12:28
  „Elutasítom a halálbüntetést, de az ilyen egyértelmű eseteket talán mégiscsak akasztani kellene!”
 • 6. Dwatson 2013. február 18. 12:12
  „3.
  Ha nem ő követte el akkor miért vallotta be?
  Ha másokat fedez ,gyilkosokat fedez,amiért ugyanúgy megérdemli a büntetését!
  Azt mondja nem úgy történt,nem úgy ölte meg,akkor miért nem mondja el hogy hogyan tette?
  Ez egy 11-szer büntetett,kirafinált hazudozó,és csak azt ismeri be amit rábizonyítanak,én nem állnék mellé.”
 • 5. Dwatson 2013. február 18. 12:02
  „Én a börtön mellett kártérítést is fizettetnék vele az állam felé,és az áldozat családjának is,függetlenül a börtönbüntetéstől,ugyanis a sok szeretet és törődés mellett jelentős anyagi terhekkel is jár egy fiatal felnevelése ,taníttatása,amit egy ilyen"büdölábú diszkópatkány"a semmivel tesz egyenlővé.Sajnos egyes bírók még tisztességes büntetést sem szabnak ki,amit a veszprémi eset után is megtapasztalhattunk nemrég.”
 • 4. ATX 2013. február 18. 11:39
  „"Ott erőszakoskodni kezdett a nővel, és mivel ellenállt, fojtogatta." Most akkor megerőszakolta vagy nem?”
 • 3. Pikulics 2013. február 18. 11:21
  „Nem hiszek sem a rendöröknek, sem a vádiratnak.
  Sumák, sumák!”
 • 2. Vita-Max 2013. február 18. 10:35
  „Remélem a műanyaglakat rározsdásodik!!!!!!!!!!”
 • 1. Joebacsi70 2013. február 18. 10:11
  „Műanyag lakat a zárka ajtajára. Amikor megeszi a rozsda, szabadulhat.
  Fűtés, víz, villany, étkezés akkor, ha megtermeli a rávalót.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KDNP: a kormány megvédi a nyugdíjak vásárlóértékét

A családok életében és a gyermekvállalás tekintetében a kiszámíthatóság és a tervezhetőség mindennél… Tovább olvasom