Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

Citromfüves halsaslik faszénen sütve

Hozzávalók:

8 vékony szelet füstölt sonka,
50 dkg tengeri hal (naphal, tőkehal vagy lazac)
5 centis darabokra kockázva, citromfű,
1–1 húsos paprika (piros és zöld)
4 centis darabokra kockázva,
12 fej gomba vastagon felszeletelve, só, olívaolaj.

Elkészítése:

A citromfüvet vágjuk apróra, majd hempergessük bele a kockákra vágott halat. A füstölt sonkát vágjuk csíkokra, minden csíkra tegyünk egy darabka halat. A gombaszeleteket, a paprikakockákat és a halakat fűzzük fel nyársakra, majd olívaolajjal kenegessük meg. Faszénen, grillsütőn süssük meg.

Ha igazán nagyon finomat szeretnénk, 2 gerezd fokhagymát zúzzunk össze, keverjük 2 dl tejfölbe, adjunk hozzá egy teáskanál olívaolajat és egy csipet sót, és ezzel a szósszal tálaljuk a grillezett halsaslikot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A teakészítés fortélyai

Lényeges, hogy az egyes teafajták elkészítésének szabályait betartsuk. Sokan nincsenek tisztában ezzel, pedig nagyon fontos, mert nem ugyanabban az ízélményben lesz részünk. A fekete teán kívül mindegyik fajtánál ajánlott az először felforralt vizet 60–70 fokra visszahűteni, majd a teafüvet ebben áztatni.
Tovább olvasom