Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Cipőt és mezőgazdasági kisgépeket gyártanának nálunk a szecsuaniak

Gazdasági együttműködési megállapodást írt alá Csengtuban (Chengdu) csütörtökön Szecsuan tartomány kormányzatának képviseletében Huang Hsziao-hsziang (Huang Xiaoxiang) kormányzó-helytettes és Varju László, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium fejlesztési ügyekért felelős államtitkára.
A keretmegállapodás aláírása alkalmával folytatott megbeszéléseken máris több olyan konkrét terület került szóba, ami mindkét felet érdekli - tájékoztatta az MTI tudósítóját Wolf Csaba a magyar nagykövetség gazdasági, kereskedelmi tanácsosa, aki jelen volt az aláíráson.

Ezek között említette, hogy a szecsuaniak szívesen építenének és üzemeltetnének vegyesvállalati formában cipőgyárat Magyarországon, mivel a tartomány élen jár a női bőrcipők gyártásában.

A kínai üzletemberek távlati tervei között az európai piac célba vétele szerepel. Egy másik említett kínai beruházási elképzelés a mezőgazdasági kisgépek gyártása Magyarországon, akár tiszta kínai befektetésként, akár vegyesvállalati formában.

Egyelőre még nem kiforrott magyar kezdeményezés, hogy hozzanak létre egy magyar-kínai ipari parkot. Meg nem erősített információk szerint ezt a Dél-alföldi régióban, Szeged közelében, a Tisza két oldalán képzelik el magyar üzletemberek. A gondolatra Szecsuanban pozitívan reagáltak, s felvetették egy megújuló energiaipari bázis kialakításának lehetőségét. Itt kisebb erőművek működhetnének, illetve technológia-gyártás folyhatna - hangzott el.

Ide kapcsolódik az a hír, hogy a csengtui KÚM Metal céggel csütörtökön a dél-kínai Sencsenben (Shenzhen) megállapodást kötött a BudaSolar Kft. egy vegyesvállalat megalapításáról. Krafcsik István, a cég technológiai vezetője tájékoztatása szerint a területvásárlással járó nagyberuházást a kínai fél vállalná, a magyar cég a gépsort és a technológiát adná. A BudaSolar tulajdoni hányada mintegy 19-20 százalék lenne.

A két vállalat napenergia- hasznosításhoz kapcsolódó innovációt célzó kutatás-fejlesztési együttműködésben is megállapodott.

Olvasóink írták

  • 2. knifemaster 2009. november 20. 19:13
    „2.
    Ha valaki új piacon akar szerepelni,akkor a legolcsóbb ha a termelés egy része helyben történik.
    Ezért van az,hogy az usában gyártják a BMW Z4 szgk.-t,vagy pl.kínában van az AUDI egyik motorgyára.”
  • 1. jánosi 2009. november 19. 22:00
    „Na ez csak akkor fog működni ha a munkások is ferdeszeműek lesznek ! Különben mitől lesz olcsó ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri gárdisták készülnek Erdélybe

Az egykori Székely Hadosztályról akarnak megemlékezni december 1-jén Kolozsvár főterén az Új Magyar… Tovább olvasom