Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Cigarettacsempészet James Bond nyomdokain

Egy, a James Bond filmekben látható módszerrel dolgozó cigaretta csempészt fogtak el a Vám-és Pénzügyőrség munkatársai Záhonyban.
A vámhivatalnál hétfőn reggel jelentkezett belépésre egymás után két ukrán Mercedes kisbusz, amelyek utasokat szállítottak Nyíregyházára. A sofőrök vámköteles dolgot nem jelentettek be, azonban a járművek plafonjain látszott, hogy eltérnek a gyári kialakítástól, ezért a pénzügyőrök megpróbálták megbontani azokat. Az egyik busz plafonján egy kárpit darabot le is szedtek a vámosok és ekkor kiderült, hogy ott házilag speciálisan kialakított üreg van, amelyben cigaretta rejtőzik.

Az egyik buszt vezető ukrán férfi ekkor elismerte, hogy mindkét buszt ő alakította át és cigarettát akart csempészni. A sofőr megmutatta mindkét buszban a rejtekhelyet.

A módszer, amivel a buszok át voltak alakítva csak a 007-es ügynök filmjeiben voltak eddig láthatóak. A sofőr először kicserélt egy biztosítékot az egyik buszban, majd elfordította a gyújtáskapcsolót, bekapcsolta a hátsó ablakfűtést és megnyomta néhányszor az ablak emelő gombját. A művelet végén a plafonon lévő kárpit magától kinyílt, mögötte pedig ott volt a tengernyi cigaretta. A másik busz plafonja hasonló módszerrel nyílt ki. A két járműben több mint 2000 doboz cigaretta volt elrejtve.

A közel 1 millió forint értékű dohányterméket és az átalakított kisbuszokat a pénzügyőrök lefoglalták és csempészet bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2008. november 18.

Gy. Mészáros Ágnes

Olvasóink írták

  • 2. Kapuvári 2008. november 18. 19:46
    „A cigaretta árusítást egyszerűen tiltanám, és kitiltanék minden bagózot a szórakozóhelyekről! Majd amikor az érintett gyermeke fiatalkorában (9-10 évesen) elkezdi kipróbálni, egy évvel rá majd aktív dohányos lesz, akkor elgondolkodik, hogy jó ötlet-e a cigaretta?! Én a f...-át a szájába dugnám aki kitalálta, na meg aki egyáltalán árusítja!
    Rá van írva, hogy sz.r és halált okoz, de ezeket figyelmen kivül hagyják, más módzserrel kéne megtiltani dolgokat! Rohadt Gyurcsány!”
  • 1. anuvuk 2008. november 18. 19:27
    „A cigaretta árát lekell vinni a lehető legalacsonyabbra, egyböl megszünik a csempészet.
    A bagózás meg a legutolsó dolog lenne, - még a hajléktalannak is fájna a dereka a csikk felvételére !!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marika ledobott magáról 86 kilót

Sándorfalva - A sándorfalvi Vasné Hegyi Mária valamivel több mint két éve még 14 kilogramm híján két mázsa volt. Nem tudott járni, lábai nem bírták a rájuk nehezedő irdatlan súlyt. Tovább olvasom