Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Cigánynak hitte a fiút, ütötte, rúgta: három év börtön

Három év börtönbüntetésre ítélte nem jogerősen a Kaposvári Városi Bíróság azt a 22 éves férfit, aki cigány származásúnak vélt, ezért megtámadott egy gimnazistát.
Három év börtönbüntetésre ítélte közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt nem jogerősen a Kaposvári Városi Bíróság csütörtökön azt a 22 éves férfit, aki cigány származásúnak vélt, ezért megtámadott egy gimnazistát 2011 tavaszán.

A vádlott, Magyar Szabolcs "Büdös cigány!" felkiáltással támadt rá múlt év tavaszán az aznap este társaival szerenádozó fiatalra az egyik kaposvári szórakozóhely előtt.

A Srí Lanka-i származású diák társai hiába próbálták megfékezni, a kopaszra borotvált, halántékára SS-villámot tetováltatott fiatalember acélbetétes cipőjével fejbe rúgta, többször megütötte a diákot, és annak védelmére kelt egyik társát is.

A pszichiáter szakértők szerint "személyiségzavaros, kötekedő, öntörvényű és bevallottan rasszista" vádlott eddig négy évet töltött börtönben személyi szabadság megsértése, rablás, zsarolás, garázdaság, lopás és testi sértés miatt. Legutóbbi szabadulása óta két hét sem telt el, amikor megtámadta a diákot. Ezt el is ismerte, ám megbánást nem tanúsított.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a védő enyhítésért, illetve felmentésért fellebbezett.

Jogerős ítéletet a Kaposvári Törvényszék hoz majd, addig a vádlott előzetes letartóztatásban marad.

Olvasóink írták

  • 2. akela4 2012. február 02. 17:14
    „Még le sem ért tüdejébe a friss levegő és máris visszaesett, oda, ahova előző balhéi juttatták és még van pofája fellebezni, sőt felmentést kérni!
    A végén még egy jó ügyvéd vúgy kiokosítja, hogy ejnye-bejnyével megússza!”
  • 1. Hunter81 2012. február 02. 16:43
    „Enyhítés? Felmentés? Három év? Még akkor is enyhe büntetés lenne, ha napi 18-20 órát dolgozna bányában vagy kőfejtőben. Nem hiszem, hogy egy ilyen ember utánzatnak helye van a társadalomban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Értékes kardot lopott el a portás a debreceni Déri Múzeumból

Egy csaknem egymillió forint értékű kardot lopott el a felújítás alatt lévő debreceni Déri… Tovább olvasom