Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Chelsea: 80,2 millió fontos veszteség

Az angol bajnokságban címvédő Chelsea 80,2 millió fontos (29,9 milliárd forint) veszteséggel zárta a 2005/2006-os pénzügyi évet – jelentette be hétfőn Peter Kenyon, a klub ügyvezetője.

labdarúgás

A nagyon jelentősnek tqnő hiány ellenére Kenyon jó hangulatban ismertette az adatokat, mert – amint azt jelezte – a 2004/2005-ös évihez képest a legutóbbi mérleg 60 millió fonttal jobb eredményt tükröz.
A klub vezetői és tulajdonosa, az orosz Roman Abramovics már csak azért is optimisták, mert a kimutatások szerint az adott időszakban a gazdálkodás több fontos elemében jelentős javulást értek el: a marketing- és reklámtevékenységből származó bevételek 44 százalékkal bővültek, míg a labdarúgással közvetlenül összefüggő forgalom 6,3 százalékkal nőtt.
„ Ezek az adatok alátámasztják, hogy a klub mqködésének üzleti oldala is jól mqködik, hiszen minden jelentősebb paraméterben növekedést értünk el. A mérleg javulása nem áll meg, a mostani zárásban ugyanis az Adidasszal 2005-ben kötött szerződésünk hozományai még nem szerepelhettek” – bizakodott Kenyon.
A klub elöljáróinak lelkendezése ellenére a szigetországi elemzők a bejelentés után emlékeztettek arra, hogy a Chelsea az angol labdarúgás történetének harmadik legnagyobb hiányát produkálta. A The Guardian utal arra, hogy amióta az orosz milliárdos birtokolja a londoni klubot, az összesített hiány 308 millió fontra rúg, miközben Abramovics már több mint 500 milliót költött az egyesületre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiányzik önnek az igazi tél?

Tovább olvasom