Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Charles Simonyi magyar gyerekek rajzait is felviszi az űrbe

Charles Simonyi magyar származású – rokonai a megyei Egyházasfalun élnek – amerikai űrturista, aki április 9-én kezdi meg várhatóan tíznapos űrutazását, három magyar gyermek rajzát is elviszi magával az útra. Tervezett útjáról a Kisalföld már több alkalommal beszámolt. A Magyar Vöröskereszt által meghirdetett rajzpályázatról péntek délben tartottak tájékoztatót.
Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke, Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós, dr. Morzsányi Éva, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója, Harrach Gábor kommunikációs igazgató és Macskássy Izolda grafikusművész – egyben a zsűri tagjai – számoltak be arról a rajzpályázatról, amelyet a Vöröskereszt hirdetett az úgynevezett bázisiskolák számára.
Ma már 140 olyan általános és középiskola van Magyarországon, amely szoros kapcsolatban áll a Vöröskereszttel. Az ott tanulók tisztában vannak a szervezet teendőivel, történetével és az olyan alapvető feladatokkal, mint a véradás, az elsősegély-nyújtási ismeretek és az egészséges életmódra nevelés.
A Vöröskereszt a 2007. január 15. és február 2. közötti periódusra hirdeti meg rajzpályázatát, ezen iskolák tanulói számára, három korosztályban. A nyertes rajzokat Charles Simonyi látja el szignójával az űrben, majd a rajzok visszakerülnek a Földre, amelyeket személyesen az űrturista ad majd vissza a nyerteseknek, akik találkozhatnak Farkas Bertalannal is.
Amint Habsburg György elmondta, jól ismeri Charles Simonyit, ezért is jöhetett létre ez az együttműködés. Az oroszországi kiképző központban már hónapok óta készül a magyar származású milliomos az utazásra, ennek része az orosz nyelv tanulása is.
Az 57 éves magyar származású űrturista tíz napig lesz az űrben, Szojuz űrhajóval száll fel és egy másik Szojuzzal jön majd vissza. Ezzel ő lesz a második magyar származású ember, aki tagjává válik az űrhajósok exkluzív klubjának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az iszapbirkózó vadmacskától az amazonig

A sztárok mintájára vagy saját kedvtelésből egyre nagyobb divat a hölgyek körében, hogy róluk… Tovább olvasom