Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Caramel a sikerről és ami mögötte van: saját világáról

A korábbinál is zárkózottabbá tette a 2005-ös év hangját a hirtelen jött siker, de a dicsőség egyáltalán nem szállt a fejébe. Molnár Ferenc Caramel, aki a héten telt házas koncertet adott Szegeden, lapunknak adott interjújában elárulta: örül neki, hogy évekig hiába kopogtatott a lemezkiadók ajtaján, hiszen – ahogy ő fogalmazott – most jött el az ő ideje.
A Szállok a dallal nem rólam, hanem a kitartásról, az álmokról szól – vallja Caramel. Fotó: Karnok Csaba
Molnár Ferenc Caramel a héten nagy sikerű, telt házas koncertet adott a Szegedi Ifjúsági Házban. A Megasztár című verseny nyár eleji gálaműsora óta a Csongrád megyeiek nem hallhatták énekelni, gerincműtétje miatt ugyanis az egész turnésorozatot kénytelen volt kihagyni, így – bár a csapat több alkalommal is járt itt – ő egyszer sem lépett fel.

– Örülök neki, hogy ha a nyáron nem is, most már koncertezhetek – mondta. – Ez az, amit a stúdiómunka mellett még nagyon szeretek. Így soha nem érzem terhesnek azt, hogy megint el kell indulnom valahova.
Caramel szeret magáról énekelni. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy eddigi mindkét nagy slágerében saját életéről mesél. – Nem szeretek arról énekelni, amit nem tapasztalok – magyarázta. – Arról írok, amit megéltem már, és megpróbálok egyúttal valamiféle tanulságot is levonni. Bár a Szállok a dallal például nem is igazán rólam szól, inkább a kitartásról és az álmokról. A Várt váratlan viszont valóban úgy született, hogy azt éreztem: azt a rengeteg élményt, ami az utóbbi időben ért, muszáj kiírnom magamból. De ez nem valamiféle egoizmus miatt volt, egyszerűen csak így alakult.

A Megasztár megnyerése után kedvére válogathatott a lemezkiadók ajánlatai között is. Korábban viszont hiába kilincselt demó lemezeivel, senki nem látott benne fantáziát.
– Nagyon örülök neki, hogy akkor nem sikerült – vallotta meg őszintén Caramel. – Akkoriban még nagyon útkeresgélő volt a zeném, 17 évesen magam sem tudtam, miről akarok énekelni. Mai szemmel visszanézve én sem adtam volna ki azokat a dalokat. Mindenkinek megvan a maga ideje, és az enyém most jött el. Jobb ez így nekem, hogy küzdenem kellett 7-8 évet azért, hogy lehessen lemezem, és mehessek koncertezni.
Caramelt annak idején csendes, szerény fiatal emberként ismerhette meg az ország. Saját bevallása szerint mára még zárkózottabbá vált, mint amilyen az elején volt.

– Valahogy belőlem ezt hozza ki az ismertség. Egyrészt nincs is időm eljárni szórakozni, ismerkedni – bár nem is vagyok az a típus –, másrészt most már nagyon odafigyelek, hogy kinek mit mondok, és kit engedek közel magamhoz, mert az ember csalódik. Van egy saját kis világom, és abban nagyon jól elvagyok.

Más téren azonban úgy érzi, semmit nem változtatott rajta a hirtelen jött népszerűség, hiszen ahogy mondja: nincs miért változni. Magánéletét viszont kénytelen a nyilvánosság előtt élni, ami neki, és szerelmének, a szintén megasztáros Bartók Esztinek is meglehetősen nehezére esik.
– Nem vagyunk olyanok, akik kifelé szeretnek élni, és kérkednek a hálószobatitkaikkal, de ez szerintem épp így az egészséges – mondta. – Ezt a helyzetet túl kell élni.

Caramelnek mostanság alig van szabadideje. Ha mégis talál pár órát magának, azt legszívesebben alvással tölti. De nem panaszkodik, mert úgy gondolja, most kell kihasználnia minden lehetőséget, hiszen pár év múlva lehet, hogy már a kutyát sem fogja érdekelni, amit csinál.
– Arcok jönnek, arcok mennek – érvelt. – Persze próbálok maximálisan tenni azért, hogy ez ne így legyen. Igyekszem jó lemezeket készíteni, mert hiszem, hogy ha valami maradandó dolgot alkotunk, egy picit beírhatjuk a nevünket oda, a nagy könyvbe.


Jégszív

A Nyugalomterápia című Caramel-albumon szerepel egy feldolgozás is: Demjén Ferenc Jégszív című száma, mely a Megasztárban is elhangzott, és koncertjein is minden alkalommal elénekli. „Nagyon szeretem ezt a dalt, teljesen az én világom – mesélte Caramel. – Amikor annak idején először meghallottam, már akkor elhatároztam: ha valaha lemezem lesz, ez az egyetlen egy feldolgozás rajta lesz." 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Reá vetett kő

Az vesse reá az első követ... – mondá Jézus, és szemlátomást igaza volt. Megkövezni egy nőt,… Tovább olvasom