Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Buzgott benne az igazság utáni vágy

Sopron Szolgálatért Díjban részesült a Soproni Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársa, Kőhidi Péter. A baleseti helyszínelő és vizsgáló tizenkilenc évvel ezelőtt állt először szolgálatba.
Kőhidi Péterben fiatalkorában buzgott az igazság utáni vágy. Így tizenkilenc évvel ezelőtt rendőrnek állt. Ahogy sokan mások, ő is a közrendvédelemnél kezdte, majd néhány hónap múltán átkerült a közlekedésiekhez. Azóta mindennap, amikor szolgálatban van, baleseteknél helyszínel, majd vizsgálja azokat.
– Amikor balesethez hívnak vagy a helyszínen vagyok, csak a munkámmal foglalkozom. Persze bennem is dolgozik az adrenalin, próbálom elképzelni magam előtt, hogy mi és hogyan történhetett – mondja a rendőr főtörzszászlós. – Amint végeztem, az eset körülményei, a sérültek, a látvány törlődik. Aztán amikor a bíróság elé kerül az ügy és rákeresek, azonnal beugrik minden. Szóval gyorsan felejtek, de mégis megjegyzem a részleteket. Egy szolgálat után jólesik hazamenni a családomhoz és jól kibeszélni a történteket. A feleségem és a gyermekem is segít nekem ebben.
Kőhidi Péter sokat látott rendőr. Volt halálos sérüléssel járó balesete bőven: gyakran ilyeneknél helyszínelt.
P értesíti a hozzátartozókat, ezt az évek hosszú során sem lehet megszokni, és látni a családtagok fájdalmát. Azt tapasztalja, manapság egyre kevésé tisztelik a sofőrök az autókat, nem tekintik értéknek. És ha valaki, akkor Kőhidi Péter ezt nap mint nap látja, hiszen a balesetek száma folyamatosan nő. Ráadásul a súlyos sérüléssel járók aránya is emelkedik. Mindezek ellenére egy pillanatig sem bánta meg, hogy baleseti helyszínelő lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tini hokis halála

Jégkorong

Egy 17 éves kanadai jégkorongos mérkQzés közben összeesett és meghalt a… Tovább olvasom