Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Buszt akart leszorítani az útról egy kamionos Gyulánál

A 21 éves román sofőrt gyorsított eljárással nem jogerőssen 10 hónap, két évre felfüggesztett börtönre ítélték.

Tíz hónap, két évre felfüggesztett börtönre ítélte a Békéscsabai Bíróság pénteken azt a román kamionsofőrt, aki előző nap járművével egy utasokkal teli autóbuszt próbált leszorítani a 44-es főútról Békéscsaba és Gyula között.

A Békéscsabai Bíróságnak az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a bíróság közúti veszélyeztetés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat. Cserbenhagyás vétsége miatt a bíróság a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján nem marasztalta el a sofőrt.

A rendőrség közúti veszélyeztetés bűntette és cserbenhagyás vétség elkövetésének a megalapozott gyanúja miatt folytatott gyorsított eljárást az őrizetbe vett 21 éves román állampolgárságú sofőr ellen.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész fellebbezést jelentett be a cserbenhagyás vétségének megállapításáért és a büntetés súlyosbításáért.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Vargáné Szombati Andrea korábban az MTI-nek elmondta: egy román rendszámú kamion megpróbált leszorítani az útról egy utasokkal teli autóbuszt Békéscsaba és Gyula között. Senki sem sérült meg, a 21 éves román sofőrt őrizetbe vették a rendőrök.

A Békéscsaba határában lévő körforgalomnál az elsőbbségadás miatt alakult ki csütörtök délután vitás helyzet a város központjából induló, menetrend szerint közlekedő busz és az elkerülő útról érkező kamion vezetője között.

A Körös Volán sofőrje felhajtott a 44-es főút Gyulára vezető, kétszer kétsávos szakaszára, amikor észrevette, hogy a kamion folyamatosan mellettük halad, és a belső sávból feléjük tartva, próbálja kiszorítani az autóbuszt a külső sávból. A kamion letörte a busz bal oldali visszapillantó tükrét, a pótkocsija pedig végigkarcolta a busz oldalát.

A súlyosabb baleset elkerüléséért a buszsofőr lehúzódott a leállósávba, és a járművel megállt. A kamionos megállás nélkül továbbhajtott Gyula felé. A buszsofőr a rendszám alapján hívta a rendőrséget. A kamion vezetőjét a békéscsabai rendőrök a gyulai határátkelőhelyen fogták el.

Korábban írtuk:

Megpróbált leszorítani az útról egy utasokkal teli autóbuszt egy román rendszámú kamion Békéscsaba és Gyula között; senki sem sérült meg, a  21 éves román sofőrt őrizetbe vették a rendőrök - közölte a Békés  Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken.

Vargáné Szombati Andrea elmondta: a Békéscsabai Rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés bűntette és cserbenhagyás vétség elkövetésének a megalapozott gyanúja miatt gyorsított eljárást folytat a 21 éves román állampolgárságú sofőr ellen, hogy a gyanúsítottat mielőbb bíróság elé állítsák.

A Békéscsaba határában lévő körforgalomnál az elsőbbségadás miatt alakult ki csütörtök délután vitás helyzet a város központjából indult, menetrend szerint közlekedő busz és az elkerülő útról érkező kamion vezetője között.

A Körös Volán sofőrje felhajtott a 44-es főút Gyulára vezető, kétszer kétsávos szakaszára, amikor észrevette, hogy a kamion folyamatosan mellettük halad és a belső sávból feléjük tartva, folyamatosan próbálja kiszorítani az autóbuszt a külső sávból. A kamion letörte a busz bal oldali visszapillantó tükrét, a pótkocsija pedig végigkarcolta a busz oldalát.

A komolyabb baleset elkerülése érdekében a buszsofőr lehúzódott a leállósávba és a járművel megállt. A kamionos megállás nélkül továbbhajtott Gyula felé. A buszsofőr a rendszám alapján hívta a rendőrséget. A kamion vezetőjét a békéscsabai rendőrök a gyulai határátkelőhelyen fogták el.

Olvasóink írták

 • 11. gjozsi88 2012. július 07. 14:11
  „jav
  9 óra vezetési idő!”
 • 10. gjozsi88 2012. július 07. 13:52
  „Antifricc!
  Hogy kellene időben indulnia, mikor a fuvaroztató elinduláskor beüti az útvonal tervezőbe a kivánt távot, majd erre biztosít neki annyi időt, amennyit a tervező.....mely úgy működik, mintha más nem is közlekedne, nem lenne közlekedési akadály.....tartania kell az érkezést!
  Azaz több ezer km-en keresztül keményen figyelve a 8 óra vezetés, munkaidő, pihenő idő határait!
  Hidd el, hogy pont az a baj, hogy a kamionosnak az óra mondja meg mikor lehet fáradt, mikor kell fáradtan is vezetnie!

  ""a buszsoför is felelős amiért ez bekövetkezett!"
  Na ne... Mert ő húzta saját magára a kamiont, nem?

  Fogd már fel.....elég lett volna megfelelően biztosítani az elsőbbséget ,ugyanis a kamionos védett úton haladt!
  Ha elengedi a kamiont, utána megy ki és a 70 helyett 75-el megy, simán behozza az elvesztegetett egy-két másodpercet.....nincs affér!
  Ja amikor a bolha pattog!
  Utána meg fel van háborodva!
  Persze a buszsoför az simán kivihette az utasokkal teli buszt egy gyorsan közeledő 40-t elé......azt fékezésre kényszerítve!
  Nos itt kezdődik a felelőtlenség!

  "ElsőbBséget. Ezt gondold át még egyszer. Senki nem mondta/írta, hogy a busz nem adott elsőbbséget. VITÁS HELYZET alakult ki."

  Képzeld el!
  A kamion hajt a védett úton.......majd behajt elé egy busz, aki a cikk szerint alárendelt útról érkezett!
  Affér csak akkor lehet, ha a buszos generálja......ugyanis a kamion nem várta meg a buszt, hogy leszoríthassa......útolérte!
  Persze .....neked van jogosítványod....és még büszke is vagy rá......közben meg a következő demagóg kérdést teszed fel!
  "Hú jesszusom, megtört a lendület! Most mi lesz?"
  Ez a kérdés a közlekedési kulturálatlanságod ékes bizonyítéka!!!!
  Szinte biztos vagyok benne, hogy ezt nem is érted!”
 • 9. ISU 2012. július 06. 23:51
  „Bízom benne, hogy az ügyész súllyosbításáért való fellebezése helytálló lesz.Remélem megkapja méltó büntetését és egyhamar nem engedik az országunk útjaira.”
 • 8. AntiFricc 2012. július 06. 22:12
  „"A teherautó vezetője nem tud időbe indulni...."
  IdőbeN. Akkor ne vállalja a fuvart. Keresnek sok utcaseprőt... Én sem tudok 2 mp alatt lefutni 100 m-t.

  "csak hogy a probléma nem ott kezdődött, hanem ahol a busz feltehetően nem adott megfelelő elsőbbséget és nagy valószinüséggel "eltörte2 a 40 t lendületét, mert az lehetett a vita oka! A leszorítás következmény volt......."

  Hú jesszusom, megtört a lendület! Most mi lesz? Szerinted egyensúlyban van a két cselekmény? Szerintem jogosítványod nincs, elképesztő milyen baromságokat írsz itt össze-vissza...

  "a buszsoför is felelős amiért ez bekövetkezett!"
  Na ne... Mert ő húzta saját magára a kamiont, nem?

  "Ezek alapján a busz nem adott megfelelően elsőbséget!"

  ElsőbBséget. Ezt gondold át még egyszer. Senki nem mondta/írta, hogy a busz nem adott elsőbbséget. VITÁS HELYZET alakult ki. És ezt a barom megoldotta úgy, hogy jó pár ember életét veszélyeztette.

  Fogalmad nincs dolgokról, nem értem miért trollkodsz. Tedd le a KRESZ vizsgát, addig kár beszélgetnünk.”
 • 7. gjozsi88 2012. július 06. 19:35
  „Antifricc!

  Látom szelektíven olvasol!
  Ajánlom figyelmedbe a feltételezett okot!

  "A Békéscsaba határában lévő körforgalomnál az elsőbbségadás miatt alakult ki csütörtök délután vitás helyzet a város központjából induló, menetrend szerint közlekedő busz és az elkerülő útról érkező kamion vezetője között."

  Ezek alapján a busz nem adott megfelelően elsőbséget!
  Máskülönben nincs vita!”
 • 6. gjozsi88 2012. július 06. 19:31
  „még annyit
  Nem kell elárulnod, hogy fogalmad sincs mit jelent 40 t-val a hátad mögött közlekedni!
  Gondolom azon sokak egyike vagy, aki még bevág a lámpánál a kamion elé, nem veszed figyelembe a 40-t fékútját!”
 • 5. gjozsi88 2012. július 06. 19:29
  „Antifricc!
  A teherautó vezetője nem tud időbe indulni....de te ezt nem értheted!
  Egyébként minden szabály annyit ér, amennyit be tudnak tartani belőle!
  Az már eleve <moderálva>, ha úgy van megkomponálva, hogy a törvény mondja meg ki mikor fáradt......!

  "Ráadásul ez egy két sávos út volt, értelmetlen dolog volt a leszorítás"
  Valóban......csak hogy a probléma nem ott kezdődött, hanem ahol a busz feltehetően nem adott megfelelő elsőbbséget és nagy valószinüséggel "eltörte2 a 40 t lendületét, mert az lehetett a vita oka! A leszorítás következmény volt.......egy udvariatlan buszvezetői megoldásra!
  ezzel nem azt mondtam, hogy helyes volt a leszorítás, hanem azt, hogy a buszsoför is felelős amiért ez bekövetkezett!
  A szabályoknak ugyanis szellemük is van.......

  "A feszültséget töltse ki a saját feleségén, ne másokat veszélyeztessen!"
  A buszsöförrel ellentétben a kamionos kb 3-6 hete nem is láthatta......a gyakorlat szerint!”
 • 4. AntiFricc 2012. július 06. 19:15
  „gjozsikám

  Időben el kell indulni, nem kapkodva lenyomni mást az útról! A KRESZ-t meg be kell tartani!
  A feszültséget töltse ki a saját feleségén, ne másokat veszélyeztessen!

  Ráadásul ez egy két sávos út volt, értelmetlen dolog volt a leszorítás. Az ilyenen csak röhögök, mikor a védőkorlát lefejezi. Bunkó paraszt! Kár, hogy nem került ténylegesen börtönbe!”
 • 3. gjozsi88 2012. július 06. 18:29
  „Antifricc!
  A baj az, hogy a buszok a lassúságukkal feltartják a forgalmat!
  Hidd el, hogy nem csak román kamionos dühöng és követ el hasonlókat........magyar is szép számmal, főként ha Hegyeshalomtól végig kisért már Kecskemétig egy konvojt, mert előznie nem lehetett , a fő útvonalon meg nem tudott!
  Persze a buszsoförök mennek a szakaszon max 20-40 km-t szakaszonként......a kamionos, akit km-ra fizetnek és meghatározzák ezt mennyi idő alatt teljesítheti, ráadásul az ő érkezése is meghatározott, nem csoda ha feszültebbek!
  Talán meg kellene szüntetni a sebességhatár különbségeket, és egységesíteni kellene, hogy jó tempóban lehessen haladni......ugyanis a legveszélyesebb manőver az előzés, amit a lassan haladó kikényszerít, akár legálisan gyorsabb, akár illegálisan gyorsabb jármű számára!
  Egyébként saját tapasztalat, hogy a körös volán buszsoförje mennyire nem segítőkész!
  A 44-esen döcögött a szokásos70-es tempójával, amikor előzni kezdtem.....szabályosan......az alárendelt útról jobbra kisivben elém kanyarodott egy személyautó!
  Vészfékeznem kellett, mert a buszsoför se nem lassított, se nem huzodott jobbra!
  Azaz bunkó volt!!!!!!”
 • 2. AntiFricc 2012. július 06. 15:14
  „<moderálva> száját az ilyen román <moderálva>! Menjen vissza oda, ahonnan jött "Oláh-land"-ba, de sose kerüljön ide többet!”
 • 1. Madarász 2012. július 06. 15:03
  „Remélem leültetik vagy 10 évre...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak úgy zabáljuk az áramot

Csütörtökön 6343 megawatt csúcsfogyasztást mért a Magyar Villamosenergia-ipari Rendszerirányító Zrt. Tovább olvasom