Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 1°C | 7°C Még több cikk.

büszkék az utánpótlásra

Tíz éve lesz, hogy irányítja a hegyeshalmi sportegyesületet Éliás Géza. Fiatalkorában amatőr szinten kézilabda- és futballkapus volt. Később megpróbálkozott labdarúgó-játékvezetéssel is, de 1996 nyarán egy edzőtáborban közölték vele: 34 évesen már a korosabb kategóriába tartozik.

labdarúgás

Azóta sportvezetőként tevékenykedik a hegyeshalmi labdarúgásért, ezen belül pedig szívügyének tekinti az utánpótlás-nevelést. Egy cikluson keresztül tagja volt a megyei és a mosonmagyaróvári körzeti labdarúgó-szövetség elnökségének is, 2001-ig pedig a megyei első osztályú liga elnöke volt.
„ Öt évvel ezelőtt, amikor elsősorban anyagi okok miatt kiestünk a magasabb osztályból, úgy döntöttünk, hogy a fő hangsúlyt az utánpótlás nevelésére fektetjük – mondta a Kisalföld érdeklődésére Éliás Géza. – Felépítettünk egy piramist, melyet négy részre osztottunk majd mindegyik élére kineveztünk szakmai végzettséggel rendelkező edzőt. Ez a négy csoport az iskoláskorú Bozsik-programban részt vevő gyerekeket, a serdülőket, az ifjúságiakat és természetesen a felnőtteket jelenti.”
Az általános iskolával való jó együttműködés eredményeként Bálintfi István testnevelő foglalkozik a tizenkét éves gyerekekkel. Az ő vezetésével vesznek részt a különféle tornákon, valamint a Bozsik-programban. A 12–15 évesek a megyei szövetség által rendezett serdülőbajnokságban vesznek részt. Edzőjük a „D” licenccel rendelkező Baranyai József.
Éliás Géza hozzátette: mindegyik csapatnál szabály, hogy aki az edzéseken nem vesz részt, az a hétvégén nem játszhat. Ennek is köszönhetően nincs gond az edzéslátogatottsággal.
„ A tárgyi feltételeket igyekszünk biztosítani. Minden csapatnak több garnitúra felszerelést tudunk adni és minden játékosnak saját melegítője, labdája van. Rendszeresen szervezünk tornákat, például a már nemzetközivé vált Lafarge-kupát.”
A lassan beérő munka eredményességéhez nem férhet kétség. Egyrészt egyre kapósabbak a klub játékosai, s nemcsak a környező falvakban, de például az ETO-ban is szerepel több hegyeshalmi nevelés. Másrészt az őszi eredmények után a serdülő-, az ifjúsági és a felnőttcsapat is az első helyen áll.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonegy induló

Olimpia

Huszonegy versenyzőt nevezett a Magyar Olimpiai Bizottság a február 10-én… Tovább olvasom