Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Bűnügyek és biztonság Schengen tükrében

A Győri Rendőrkapitányság április elsején indította el az év végéig tartó „Győr és vonzáskörzetének biztonságosabbá tétele Schengen tükrében” elnevezésű programot, aminek keretében a jelenlegi közbiztonsági helyzetet akarják stabilizálni.
Új projekt elindításáról számolt be Győrben a város rendőrkapitánya, dr. Holló Sándor ezredes, aki elmondta: a bűncselekmények száma az elmúlt öt évben a felére, 14 ezerről 7 ezerre csökkent. A közlekedési balesetek száma ugyan nőtt, de a sérüléses és a halálos kimenetelű baleseteké örvendetesen csökkent.
Holló Sándor hangsúlyozta: az elkövetkező időben az eredmények további javulását csak a társszervekkel való összefogás révén lehet elérni. Folytatják a lakótelepi rendőrség, valamint a látható rendőrség és az „Egy iskola, egy rendőr” programokat. A 81-es, 82-es és 83-as főutakra, valamint a győri, vidéki buszpályaudvarra mobil, bármikor áthelyezhető térfigyelő kamerákat helyeznek ki.
A leendő EU–schengeni belső határoknál májusban a rendőrség a határőrséggel közös akciót hajt végre az illegális migráció visszaszorítására. Az év vé-

gégig tartó programban több ifjúsági és családi vetélkedőt szerveznek. Közös akciót tartanak a dunaszerdahelyi rendőrséggel, amit szituációs gyakorlat is színesít. Psszel a baleset-megelőzési bizottság tart akciókat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véradás Pinnyén és Nagylózson

A Vöröskereszt soproni szervezete, valamint a területi vérellátó véradást szervez holnap 16 és 19… Tovább olvasom