Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Bűnügy lehet a szentesi fiatalasszony halálából

Belföld - Büntetőeljárás keretében nyomoz a rendőrség annak a 31 éves fiatalasszonynak az ügyében, aki egy nőgyógyászati rutinműtét után halt meg szerdán a szentesi kórházban - írja a delmagyar.hu.
A családtól és más forrásokból úgy értesültünk, hogy a nőnek Loboda Fábián szülész-nőgyógyász volt a kezelőorvosa, ő végezte el rajta
az egészségügyi küretet, ami után három héttel elhunyt. Az orvos tegnap is dolgozott a kórházban - írja a delmagyar.hu internetes portál.

A kiemelt státuszú szentesi kórházban tegnap – a 31 éves fiatalasszony döbbenetes haláláról szóló cikkünk megjelenése napján – igen rossz hangulat uralkodott a dolgozók és a betegek körében.

Mint megírtuk, egy 31 éves nő spontán elvetélt, és ezért egészségügyi küretet végeztek rajta az intézmény szülészeti-nőgyógyászati osztályán. A beavatkozáskor azonban az orvos kilyukasztotta a méhfalat, amit nem vett észre. Egyes szakmai vélemények szerint ez általában azonnal észrevehető, de 24 órán belül mindenképpen megjelennek a tünetek. A fiatalasszony azonban csak a nőgyógyászati beavatkozástól számított 48 óra múlva került ismét sebészkés alá.

ekkor derült ki, hogy nemcsak a méhfala, de a vékonybél is sérült. Ennek következményeként súlyos hashártyagyulladás, szeptikus állapot lépett fel, és bár ezt követően többször is megműtötték, a többhetes intenzív kezelés ellenére sem tudták megmenteni az életét.

A hírzárlat miatt tegnap sem beszélt senki a történtekről. Illusztráció: Segesvári Csaba
A hírzárlat miatt tegnap sem beszélt senki a történtekről. Illusztráció: Segesvári Csaba

A családtól és más forrásokból úgy értesültünk, hogy a 31 éves fiatalasszonynak Loboda Fábián szülész-nőgyógyász volt a kezelőorvosa, ő végezte el rajta az egészségügyi küretet.

Lapunk internetes fórumán a haláleset hírére elszabadultak az indulatok, és a legszélsőségesebb vélemények láttak napvilágot. Többen saját – pozitív és negatív – esetüket írták le az orvossal kapcsolatban. Akadtak olyanok, akik Lobodát a szentesi kórház legjobb, legrendesebb nőgyógyászának tartják, tartották, mások a fejét követelték, és azt, hogy azonnal rúgják ki az intézményből, vagy legalább függesszék fel az állásából, amíg nem zárul le a rendőrségi vizsgálat. Voltak, akik reményüket fejezték ki, hogy az eset óta már nem dolgozik a kórházban.

Loboda Fábiánt tegnap a kórházban, munka közben értük el telefonon. Az orvostól szerettük volna megkérdezni, hogy mit érez, felelősnek tartja-e magát a 31 éves nő haláláért, de közölte: az ügyben csak Várkonyi Katalin főigazgató nyilatkozhat.

Büntetőeljárás keretében nyomoz a rendőrség

A szerdán elhunyt 31 éves szentesi nő ügyében már nem közigazgatási, hanem büntetőeljárás keretében – foglalkozás körében elkövetett, gondatlan veszélyeztetés gyanúja alapján – nyomoz a rendőrség. Ha bebizonyosodik, hogy az orvos hibázott, akkor akár öt év börtönt is kaphat. A család csak a vizsgálatok lezárultával nyilatkozik a sajtónak.

Az elrendelt hírzárlat miatt tegnap a szentesi kórházban senki sem merte a nevét vállalva elmondani véleményét a történtekről. Azt azonban sikerült megtudnunk, hogy a három osztály – a szülészet, a sebészet és az intenzív – között érzékelhető a feszültség. Mivel a 31 éves fiatalasszony élete utolsó két hetében az intenzív osztályon feküdt súlyos állapotban, a szülészeten a dolgozók háromnegyede nem is találkozott a szerdán elhunyt nővel. Az a szakmai vélemény terjed az intézményben, hogy a nőgyógyászati rutinműtét közben kellett volna észrevenni, hogy baj van. Ha ez megtörténik, akkor elkerülhető lett volna a tragédia.

Megtudtuk továbbá: a szakmai hibát senki sem vitatja a kórházban.
Értesülésünk szerint Loboda Fábián volt Blázsik Ildikó kezelőorvosa is. A csongrádi asszony – mint arról többször írtunk lapunkban: kisfia, a nyílt gerinccel és agykamratágulattal született 3 éves Patrik miatt – műhibapert indított a szentesi kórház ellen, mivel gyermeke rendellenességére csak a terhesség utolsó harmadában derült fény. Az asszony elvesztette a műhibapert.

Olvasóink írták

 • 6. IMRE BÁTYJA 2008. július 26. 13:58
  „MEG dőbbenéssel olvastam a tragédiádat és nagyon sajnálom hogy
  igy elcseszték az életed.A MÁSIK GYALÁZAT HOGY MÉG TE FIZESS
  ENNEK A SZEMÉT ÁLLAMNAK AKI NEM TUDJA GARANTÁLNI AZ ALKOT-
  MÁNYOS JOGAIDAT,AZ EGÉSZSÉGES ÉLETHEZ, AZ ÉLETHEZ VALÓ
  TERMÉSZETES JOGOKAT.DŐBBENET!!!!!”
 • 5. csabazs 2008. július 26. 13:54
  „Részvétem a családnak, és sok-sok erőt a kicsi beteg gyermek neveléséhez, ellátásához!”
 • 4. csabazs 2008. július 26. 13:54
  „Részvétem a családnak, és sok-sok erőt a kicsi beteg gyermek neveléséhez, ellátásához!”
 • 3. BÖRÖND ÖDÖN 2008. július 26. 13:21
  „Részvétem a családnak a tragédia miatt.
  Én 2001-ben egy nőgyógyászati rutinműtét után 2 nappal tüdőembóliát kaptam, mert nem voiltam elég kövér, elég öreg és viszeres lábú a véralvadásgátló (heparin) injekció adásához. Azóta syncumárt szedek (fogat huzatni, fogkövet leszedni sem lehet e gyógyszer szedése közben). 2003-ban ismételten egy nőgyógyászati rutinműtét közben véletlenül belevágtak a belembe, 11 cm vékonybelemet eltávolítottak. 5 nap után iszoníú hányás, aztán sebészet, aztán orrszonda, aztán szenvedés. Újabb egy hét után elgennyesedett a has, felnyitották, 11 napig kellemetlen sebtisztítás. Három hét után a rutinműtétet követően hazakerültem, mondanom sem kell, nem éppen erőm teljében.
  Nem pereltem, miért is????
  Bármilyen problémám adódik, ugyanabba az intézménybe kell mennem.
  Az egyik orvos hibázott, de évektizedek óta Ő volt az orvosom és soha nem volt problémám vele - én is hibáztam már munka közben - csak én nem emberéletet veszélyeztettem. Ugyanakkor a hibázó orvos maximálisan betartotta a főnökei utasításait, csak rizikó faktoros betegeknek adni a véralvadásgátlót. Kövérnek, öregnek, és viszeres lábunak kellett volna lennem, nem kaptam volna tüdőembóliát. A lényeg, hogy életben maradtam, mert egy másik orvos, egy belgyógyász maximálisan megtett mindent értem. Aztán a következő műtétnél a sebészek tették meg a maximumot.
  Tehát egy rossz tett, és sok-sok jó. Szóval egyik oldalról bossúság, másik oldalról elégedettség. ----------- Ja azt elfelejtettem az elején, 1983-banszülés után HEPATITIS-C -vel fertőzött vért kaptam véletlenül. Erről azonban nem tehettek, hiszen nem vizsgálták még és nem is ismerték a vírust, csak 1989-ben, azóta vizsgálják a véradókat.
  Nálam ez 1996-banderült ki, hogy hordozó vagyok. - Pereltem, I.folkon nyertem 3 milliót az állammal szemben és a kamatokat 1996-ig. II. fokon elvették a kamatot kifizették a 3 milliót. Aztán egy év után, mikor a Legfelsőbb Bíróságon ránk került a sor, miután az Állam felülvizsgálati kérelmet adott be, ismételt eljárásra kötelezték az eljáró városi és megyesi bíróságot. Ugyanaz a bíróság, aki I.fokon és II. fokon is megítélte a kártérítést, másodszori nekifutáskor úgy látta elévült.
  A pénzt 2004-ben kifizették, 2006. decemberében , karácsony előtt egy héttel, kaptam egy ítéletet, hogy 15 napon belül fizessek az Állam - Különleges bevételek számlájára 3.000.000,- Ft-ot 15 napon belül, a tulajdonomban lévő ingatlanra azonnal végrehajtást tettek. Próbálkoztam részletfizetéssel, de közölték soká térül meg az államnak a 3.000.000,- Ft, így mit tehettem hitelt vettem fel, kemény kamatra, melyet 15 évig fizetek - ha még élek addig - hiszen a HEPATITIS C bármikor aktivizálódhat....

  Én már csak azt mondom, ha bármi történik velem -- "Ott fenn ez volt nekem megírva" - hozzáteszem, nem vagyok vallásos, de ateista sem.

  Ismételten részvétem a családnak, és nagyon együttérzek.

  Amikor én a Hepatitis-C-s vért kaptam, 25 éves voltam, de a Fertőző Osztály orvosai, megmentették az életemet..
  BÖRÖND ÖDÖN”
 • 2. IMRE BÁTYJA 2008. július 26. 12:55
  „AZ én feleségem 96-ban szűlt, fogadott orvosa volt,de majd nem
  elhunyt az orvos trehánysága miatt.Mikor kérdőre vontam annyit mondott /elnézést/,anyádat elnézést te szemét/,mentél volna utána az tuti! de a boritékot azt elvárta /volna/,de NEM kapott.
  HÁLA AZ ISTENNEK, VAN 1 GYŐNYŐRŰ LÁNYOM AKIÉRT ŐLNÉK HA KELL.”
 • 1. Tajtianyu 2008. július 26. 09:59
  „Akár öt év börtönt is KAPHAT?Akkor ebből a kaphatból majd lesz egy felfüggesztett bünti és a vígan röhögve dolgozik tovább ez az orvosnak nevezett kontár....Ha egyértelmű lesz ,hogy ő volt a ludas ,örökre megfosztanám a diplomájától,leültetném vele börtönbüntit ,mert igazi szankciók nélkül soha a büdös életben nem lesz változás kicsi országunkban .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Büntetőeljárás körhinta ügyben

Tök-Győr - Az előzetes szakvélemény szerint vasárnap Tökön a körhinta egy szakszerűtlenül hegesztett helyen törött el. A mutatványos már állt bíróság előtt az 1999-es halálos baleset miatt: akkor felmentették. A mostani balesetben 17-en sérültek meg. Tovább olvasom