Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Büntetőeljárási törvény - Az MSZP visszautasítja a Fidesz fenyegetését

Az MSZP elutasítja azt a nyílt politikai fenyegetést, "amit a Fidesz-frakciója tett és amelyre rákontrázott a Ház elnöke az emelvényről" - jelentette ki Kovács Tibor MSZP-s képviselő Lázár János hétfői napirend előtti felszólalására sajtótájékoztatón reagálva. A szocialista politikus szerint Kövér László "a Ház elnökéhez méltatlan módon szólalt meg ebben a kérdésben."

Kövér László hétfőn a Fidesz frakcióvezetőjének, a büntetőeljárási törvénnyel kapcsolatos napirend előtti felszólalása közben a bekiabáló MSZP-s képviselőkhöz fordulva úgy fogalmazott: "akit nem érint még ez a probléma, az addig is legyen szíves csendben maradni."

Lázár János napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy szerinte a politikai elittel szembeni közbizalom visszaszerzése, a korrupció elleni valódi küzdelem megindulása a tétje a büntetőeljárási törvény tervezett változtatásának. Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, a javaslat támogatói ahhoz járulnak hozzá, hogy a Kulcsár-ügy, a Tocsik-ügy, a Postabank-ügy ne ismétlődhessen meg. Mint mondta, az elmúlt nyolc évben a szocialista párt olyan büntetőpolitikája érvényesült, amely lassú, enyhe és kivételező volt, az emberekben ezért az az érzés alakult ki, hogy a politikusok szabadon lophatnak, csalhatnak, hazudhatnak; tetteiknek nem lesz büntetőjogi következménye.

Ezzel kapcsolatban Nyakó István (MSZP) hétfőn újságírók előtt úgy reagált: valóban volt ilyen időszak, méghozzá az Orbán-kormány utolsó évei," hiszen Kaya Ibrahim, Joszip Tot és társai valóban nem jutottak el abba a stádiumba az akkori legfőbb ügyészség nyomozása után, hogy igazságszolgáltatás elé került volna az ügy. Pont az elmúlt parlamenti ciklus nem volt az, amikor bármilyen ügy, amit a rendőrség, vagy az ügyészség elővett, az hatalmi szándékból le lett volna nyomva."

Olvasóink írták

 • 6. Yoav-Ben-Meir 2011. június 22. 10:43
  „Marchia sul Roma!! 20-as evek Olaszorszaga!!
  Magyarorszag ma b2011-ben Oda-Arra igyekszik!!
  persze a mai nem "marchia" lesz hanem csak ogyelges!!”
 • 5. gjozsi88 2011. június 21. 19:31
  „Jogállamban keletkezik egy büncselekmény és ehhez keresnek bünelkövetőket.....fidesz "jogállamban" már vannak "elkövetők", csak még keresik a büncselekményt!
  Mindent megtesznek, hogy a Gyurcsányon fogást találjanak.....!
  Mekkora különbség!”
 • 4. dorombolok 2011. június 21. 18:53
  „Kövér Laci már ajánlotta több embernek ,hogy akassza fel magát.Ha rajta múlott volna katonai akciók is lehettek volna Szlovákia ellen. Éppen ideje , hogy valami hasonló gusztusosat mondjon onnan fentről!”
 • 3. janika 2011. június 21. 06:34
  „Pitiánerségek!”
 • 2. Jerry 2011. június 20. 22:14
  „A fidesz féle Be módósítási javslat bebizonyította, hogya narancsosok bizony nem sokat konyítanak a törvényalkotáshoz.Az említett esetek ugyanis éppen a birósági szakban húzódtak el,és nem a rendőrségi nyomozás során.Ezért értelmetlen éppen a nyomozási szakban változtani a Be-t.Nevetséges olyan ötlet, hogy bizonyos ügyekben az első 24-vagy 48 órában ne beszélhessen az ügyvédével a gyanusított. Ez nem gyorsítja, inkább éppen neheziti az eljárást,hiszen még a leggyengébb amcsi filmből is az jön le, hogy ügyvéd nélkül nem mond semmit a gyanúsitott.Ezzel a törvénnyel a fidesz éppen az eljárást a kezdetnél fogja lelassítani,lehetetlenné tenni, hiszen egyetlen elkövetőt sem lehet majd kihallgatni, mert az első nap nem lehet neki ügyvédet hozni. Ezzel is a fidesznyikok bebizonyították, hogy törvényeikkel ellehetetleníteni akarják a rendőrséget.”
 • 1. öszödiböszme 2011. június 20. 20:04
  „Igen a politikusok szabadon lophatnak, mezszínétől függetlenül. Plusz tegyük hozzá lézersenkiházi jankó, ti még sokkal gusztustalanabbul csináltok minden lenyúlást. Fírgek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Büntetőeljárási törvény - A Jobbik szerint a jogszabály alkalmas az ellenzék levadászására

Gaudi-Nagy Tamás jobbikos képviselő szerint a büntetőeljárási törvény módosításával segítséget nyújtanak, hogy a terrorcselekmények elleni harc címén a jogszabály alkalmassá váljon az ellenzék "levadászására." Tovább olvasom