Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Bűnösnek találták a Djindjic-gyilkosság elkövetőit

A Zoran Djindjic volt szerb elnök meggyilkolásával vádolt mind a 12 embert bűnösnek találta szerdán a belgrádi bíróság. A gyilkosság kitervelője és végrehajtója egyaránt 40-40 év börtönt kapott.
Bűnösnek találta a Zoran Djindjic szerb miniszterelnök elleni merénylet 12 vádlottját szerdán a szervezett bűnözési ügyekben illetékes belgrádi törvényszék. Az első- és másodrendű vádlott negyven-negyven éves börtönbüntetést kapott.

A bíróság bizonyítottnak látta, hogy a gyilkosság kitervelője a szerb rendőrség egykori különleges alakulatának, a Vörös Sapkásoknak a parancsnoka, Milorad Ulemek Legija volt, valamint, hogy helyettese, Zvezdan Jovanovic Zveki adta le a gyilkos lövést. A per további tíz vádlottjára összesen 298 év börtönbüntetést róttak ki.

A Milosevic-korszak utáni Szerbia demokratikus átalakulását irányító, a változások motorjának tekintett Djindjicet 2003. március 12-én ölték meg, amikor kocsijából kiszállva be akart lépni a kormány épületébe.

A gyilkos lövést Zvezdan Jovanovic Zveki, a szerb belügyminisztérium különleges egysége, az úgynevezett Vörössapkások parancsnokának helyettese adta le.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

XIII. Fotós és Rövidfilmes Alkotótábor

Tovább olvasom