Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

Bűnös viszonyok

A lepukkant King's Cross városrész rehabilitációját irányító menő építész, Will új irodáját rendszeresen kirabolja egy helyi banda. Látva a rendőrség tehetetlenségét, úgy dönt, saját maga kezd el nyomozni az ügyben. Sikerül hazáig követnie a fiatal tolvajt, akiről kiderül, édesanyjával, Amirával együtt menekült el Boszniából.
rendező: Anthony Minghella

forgatókönyvíró: Anthony Minghella
operatőr: Benoît Delhomme
jelmeztervező: Natalie Ward
zene: Gabriel Yared, Dado Jehan
vágó: Lisa Gunning

szereplő(k):
Jude Law (Will)
Juliette Binoche (Amira)
Robin Wright Penn (Liv)
Martin Freeman (Sandy)
Ray Winstone (Bruno)
Vera Farmiga (Oana)
Rafi Gavron (Miro)
Roberto Purvis (Luca)

A film sztorija

A történet tősgyökeres londoniakról és új jövevényekről szól, akiknek élete törvényszerűen keresztezi egymásét a belváros King's Cross negyedében. A lepukkant városrész rehabilitációját irányító menő építész, Will új irodáját rendszeresen kirabolja egy helyi banda. Látva a rendőrség tehetetlenségét, úgy dönt, saját maga kezd el nyomozni az ügyben. Sikerül hazáig követnie a fiatal tolvajt, akiről kiderül, édesanyjával, Amirával együtt menekültek el Boszniából. Will a nyomozás érdekében barátságot köt Amirával, ám a barátság hirtelen váratlan fordulatot vesz és Will kénytelen kilépni jól megszokott, kényelmes életéből és szembesülni saját félelmeivel és előítéleteivel. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - TóCsa

"A bevándorlók sorsának ábrázolásakor mély társadalomismeretről tesz
tanúbizonyságot, egyedül talán ahhoz kellett volna egy kicsit nagyobb merészség, hogy a délszláv háborús menekült szereplőt tényleg egy délszláv színésznővel játszassa el. Ez legyen azonban a legkisebb gondunk, hiszen helyette megkapjuk a franciák egyik legbájosabb színésznőjét, Juliette Binoche-t, aki minden egyes szempillarezdülésével érzések sokaságát zúdítja a nézőkre. Az ő tökéletes ellenpólusaként szolgál Robin Wright Penn az érzelmeit kifejezni képtelen nő szerepében, Jude Law-nak pedig a kettejük közt őrlődő bizonytalan férfit kell eljátszania."
A teljes cikk

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A határ menti ingázás csak útlevéllel

Burgenlandban dolgozhatnak a megyében állandó lakhellyel rendelkező munkavállalók. További… Tovább olvasom