Kisalföld logö

2016. 12. 06. kedd - Miklós -6°C | 3°C

Bűnmegelőzési tanácsadó kezdik el a munkát a középiskolákban

A tanácsadók országszerte mintegy 200 intézményben kezdik meg a munkát
Befejeződött annak a száz bűnmegelőzési tanácsadónak a képzése, akik szeptember második felében kezdik meg munkájukat a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ által kijelölt középiskolákban - közölte pénteken a rendőrség honlapján az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

A tanácsadók országszerte mintegy 200 intézményben kezdik meg a munkát azt követően, hogy az érintett intézmények a rendőrséggel megkötötték az együttműködési megállapodást. Hozzáteszik: az iskolák mérete nagyban befolyásolja, hogy egy tanácsadó hány tanintézetben dolgozik majd.

A tájékoztatás szerint a rendőrtisztek a 60 órás képzésen elsajátították a szükséges jogi ismereteket, a fiatalkorúakkal kapcsolatos büntető- és szabálysértési eljárási szabályokat, illetve pedagógiai, konfliktuskezelési és kábítószer-megelőzési is tanultak.

Mindettől a rendőrség azt várja, hogy a fiatalok egyre inkább el tudják kerülni, hogy bűncselekmények sértettjévé, illetve elkövetőivé váljanak. A rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a családon belüli erőszakra, a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekre, az internet veszélyeire, valamint a közlekedésbiztonságra.

A rendőrtisztek a gyermek és ifjúságvédelmi feladatok ellátásán kívül, támogatják a már működő rendőrségi iskolaprogramokat is.

A tanácsadók munkájukat a tankerületekkel egyeztetett éves munkaterv alapján az iskolák vezetőivel együttműködve látják el, részt vehetnek osztályfőnöki órán, de akár szülői értekezleten is - közölte a police.hu-n az ORFK.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamisított jeggyel akartak bejutni a Parlamentbe

Augusztusban spanyol anyanyelvű látogatók több alkalommal is hamisított jeggyel kívántak részt… Tovább olvasom