Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Bukszapogácsa

Hozzávalók: 0,5 kilogramm főtt burgonya, 25 dekagramm liszt, 10 dekagramm sertészsír, só.

A burgonyát sós vízben megfőzzük, átnyomjuk a krumplinyomón, sózzuk és hozzáadjuk a lisztet. Összegyúrjuk, lisztezett deszkára tesszük. Úgy sodorjuk ki, hogy egy 5 milliméter vastag, 12 centiméter széles és 40 centiméter hosszú téglalapot kapjunk. Így rákenjük a zsírt. Felülről 4 centimétert behajtunk belőle, és ezenkívül még kétszer meghajtjuk. Négy centiméterenként elvágjuk és zsírozott tepsibe tesszük. Lassú tűzön sütjük, ha az alja megpirult, akkor megfordítjuk egyenként a tepsiben és a másik felét is megsütjük.

Petrovicz Zoltánné, Tényő

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törvénymódosítás

Megjelent a módosított építési törvény a Magyar Közlönyben. A megváltozott szabályok többségét… Tovább olvasom