Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Bújócska (Hide and Seek)

Egy családanya halála borzasztó űrt hagy maga után. Egy nemrégiben megözvegyült pszichiáter (Robert De Niro) kilencéves kislányával együtt próbálja túltenni magát felesége hirtelen távozásán. Emily (Dakota Fanning) azonban nehéz eset: képtelen feldolgozni a történeteket.
rendező
: John Polson
forgatókönyvíró: Ari Schlossberg
operatőr: Dariusz Wolski
jelmeztervező: Aude Bronson-Howard
zene: John Ottman
producer: Barry Josephson
látványtervező: Steven J. Jordan
vágó: Jeffrey Ford

szereplők:
Robert De Niro (Dr. Richard Goodman)
Dakota Fanning (Emily Goodman)
Famke Janssen (Dr. Katherine Carson)
Elisabeth Shue (Elizabeth Young)
Dylan Baker (Sheriff Hafferty)
Robert John Burke (Steven)
Amy Irving (Alison Callaway)

A film sztorija

Egy családanya halála borzasztó űrt hagy maga után. Egy nemrégiben megözvegyült pszichiáter (Robert De Niro) kilencéves kislányával együtt próbálja túltenni magát felesége hirtelen távozásán. Emily (Dakota Fanning) azonban nehéz eset: képtelen feldolgozni a történeteket. Apja megkéri egykori tanítványát (Famke Janssen), hogy ő segítsen a világtól egyre jobban elzárkózó kislánynak.
Több hónapos kezelés után a csonka család úgy dönt, az újrakezdés reményében New York zajából egy csendes kisvárosba költöznek. Ám ettől sem fordul semmi jobbra: sőt, Emily egyre több időt tölt új, képzelt barátja társaságában, aki élvezettel játssza halálos játékait...

www.port.hu

Kritikák

"Adott egy csonka család, egy felelősségteljesen szigorú atya és a mamája halálát feldolgozni képtelen kislány jóval a prepubertás előtt. Az anyát a történet elején veszti el a család, s a tragédia helyszínétől menekülve New Yorkból vidékre kényszerül, ahol kezdetét veszi a rémálom, a kislány, Emily viselkedésében azonban furcsa fordulat áll be, mikor képzeletbeli játszótársra talál, s ezzel a furcsa eseménysorozattal végleg elszabadul a pokol.

Valóban: vidéki ház, kerek erdő, rémisztő kislány és szellembarát - mindez félelmet keltően hangzik, s teljes mértékig az lehetne, ha nem láttunk volna hasonlót jó néhány filmben. Számos mozinéző bizonyította be a horrorfilmgyártók azon huszonegyedik századi tételét, mely szerint a nagyérdemű leginkább a furán rémisztgetős kisgyerekektől kapja a frászt. Ezt az alapelméletet használták fel a Bújócska készítői, mely már címében is utal paráztatós kiskorú jelenlétére. Hogy az ezredik bőrt nyúzzák erről a halálra macerált kliséről persze senkit sem zavart, csak magát a nézőt némileg, viszont ő meg könnyen kibékíthető egy-két világsztár feltüntetésével."
A teljes cikk

port.hu - Adamovics Anna

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmincnégyen már az elődöntőben

Minden várakozást felülmúlt azon szépségek száma, akik a Kisalföld felhívására jelentkeztek. Az előzsűri és a szervezők ezért döntöttek úgy, hogy a három elődöntőre nem csak 20–20 lányt neveznek, hanem 34–34-et! (A döntőbe olvasóink még két lányt bejuttathatnak!) A lányok első elődöntős csoportját már kiválasztotta a hozzáértő urakból és hölgyekből álló társaság. Tovább olvasom