Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Bújják

a könyveket a csapatok

Folytatás az 1. oldalról.

– Számomra mindig szívmelengető látni, ahogy együtt, csapatmunkában dolgoznak a diákok – meséli Fegyveres Lászlóné, a győri Gárdonyi-iskola magyartanára. – Ez nemcsak magabiztosságot ad nekik, hanem jó időtöltést is jelent – néz végig büszkén az egyik kis társaságon a tanárnő, miközben a könyvtáros segít összeválogatni a szakirodalmat. A témák nem teljesen ismeretlenek számukra, hiszen a történelemórákon gyakran szóba kerülnek a helyi történetek, például a szigetközi mondavilág.
„ A témák nagyon szerteágazóak, ami elsőre egy kicsit meg is ijesztette a gyerekeket, de amikor látták, hogy meg van adva a segítséget jelentő könyvek címe, és persze van, aki segít eligazodni

köztük, örömmel vetették magukat bele a munkába.”
A tanárnő az órákon is kreativitásra neveli tanítványait.

– Gyakran tartanak könyvismertetést, ilyenkor arra kérem őket, „húzzák el a mézesmadzagot” a többiek orra előtt egy-egy „ínycsiklandó” részlettel, érdekes felvezetéssel. Egymástól könnyebben kedvet kapnak az olvasáshoz, mintha egy felnőtt ajánlaná nekik.
T. Horváth József, a soproni Deák Téri Általános Iskola hetedikeseinek felkészítő tanára azt mondja, azért jó az „Olvasni jó!” verseny, mert a diákok olyan könyveket is a kezükbe vesznek, amelyeket talán el sem olvasnának. – Természetesen a feladatok segítik az értő olvasás fejlesztését is, hiszen sok esetben egy adott szövegrészletre kérdeznek rá – teszi hozzá az irodalomtanár. – A pedagógusnak a szervezésben van fontos feladata és abban is, hogy minden feltételt megteremtsen a nyugodt munkavégzéshez. Azt gondolom, a feladatsorok annyira nem nehezek, hogy egy felső tagozatos ne tudná kitölteni. Persze ehhez az is kell, hogy szánjon rá időt és energiát.

Csak az eredeti érvényes

A Kisalföld keddi számában megjelent az első feladatsor. Többek kérésére közöljük, hogy csak eredeti, tehát a Kisalföldből kivágott feladatsort (és jelentkezési szelvényt) fogadunk el. Dolgozni persze lehet fénymásoltra is, de akkor a végén le kell tisztázni az eredetire. Továbbra is érvényes szabály, hogy a * jellel jelölt kérdésekre külön lapon kell válaszolni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milyen színházba járna szívesen?

Tovább olvasom