Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Buddhista lett a Viszkis rabló

Naponta többször imádozik a börtönben a megtért bűnöző.

A bezártság elől a keleti vallásba menekült a Viszkis néven elhíresült Ambrus Attila. A Sátoraljaújhelyen raboskodó bankrabló a buddhista tanok felé fordult. A rá szabott, végtelennek tűnő 17 év alatt a vallásban találhat megnyugvást.

Ambrus semmi másra nem törekszik, csak hogy nyugalomban töltse le a hátralevő büntetését. A jogi képviselő azt is elárulta, a Viszkist több szekta is megkereste, szerették volna, ha megtér hozzájuk, Ambrus azonban kinevette őket. Végül a keleti vallás története keltette fel az érdeklődését. Az olvasni amúgy is szerető Viszkis szorgalmasan lapozgatta a vallás históriáját. Lapunk úgy tudja, végül a buddhista vallásban talált megnyugvást.

A bűnösöket a kilátástalanság teszi vallásossá?

Dr. Majzik Mátyás börtönlelkész elmondta, hogyan térnek meg az elítéltek Istenhez.
- Amikor 15-20 évre bekerülnek a büntetés-végrehajtási intézetbe, szinte nincs bennük remény a szabadulásra. Ilyenkor a legproblémásabbak és a legveszélyesebbek. Ráadásul sokukban, ha ezt mélyen titkolják is, él a lelkiismeret-furdalás. A vallás megnyugvást és reményt adhat számukra. Hiszen minden emberben benne él Isten és a belső békére való törekvés. Nekünk, börtönlelkészeknek az a dolgunk, hogy az Isten felé vezető útra tereljük őket. 
Megkerestük Hammer Gyulánét, Ambrus Attila Budapesten élő nevelőanyját, aki a mai napig látogatja védencét.Az asszony lapunknak kijelentette, számára a fia nyugalma a legfontosabb.
 
- Attila megkért, senkinek se nyilatkozzak róla. Egyetlen vágya, hogy nyugalomban töltse le a hátralevő büntetését.
A BVOP sajtóosztályán személyiségi jogokra hivatkozva nem erősítették meg a Blikk információit. Lapunk azonban úgy tudja, az egykori bankrabló magába fordult, naponta többször is imádkozik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Premierfilm: A macskanő

Patience Philips (Halle Berry) olyan ember, aki soha nem emelne szót a maga érdekében, a világ pedig… Tovább olvasom