Kisalföld logö

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 2°C | 14°C Még több cikk.

Budapest Pride - KDNP: a résztvevők ne provokálják a velük nem tartókat!

A Kereszténydemokrata Néppárt arra kéri a Budapest Pride felvonulás résztvevőit, hogy ne provokálják a velük nem tartó embereket, családokat és közösségeket.
A kisebbik kormánypárt az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében a felvonulás kapcsán hangsúlyozza, hogy a meleg büszkeség kifejezésének határa ott húzódik, ahol a felvonulók még nem sértik mások emberi méltóságát.

A KDNP következetesen tartja magát azokhoz a kereszténydemokrata alapelvekhez, amelyek az egyén szabadságát és a magánélet háboríthatatlanságát biztosítják. Ezek függetlenek attól, hogy milyen szexuális irányultsága van valakinek - írták.

A KDNP álláspontja szerint a Budapest Pride felvonulás, az azon való részvétel látszólag nyitottságot és elfogadást sugall, valójában viszont megakadályozza, hogy a szexuális irányultság megélése a magánélet része legyen és "annak helyére, a hálószoba falai közé" kerüljön.

"Elgondolkodtató, hogy milyen üzleti körök érdeke a felvonulás finanszírozása, az utazó cirkusz kellékeinek biztosítása" - értékeli a kisebbik kormánypárt, amely szerint a Pride "sajnálatosan nemcsak biznisz, hanem a politikai haszonlesők menete". Ezért a KDNP elítéli azokat a politikusokat, akik "demonstratív módon, az LMBTQ közösségből várható szavazatok reményében parádéznak évi egyetlen alkalommal a fővárosban."

Olvasóink írták

 • 3. kató11 2013. július 08. 18:59
  „Hát nem fideszes vagyok de ezzel egyetértek.Liberális hátszél izraeli zászlókkal a Magyar adófizetők pénzét költi efféle cirkuszokra.De kedves 2 harmad miért nem akadályozta meg ezt az undormányt.”
 • 2. load 2013. július 08. 12:10
  „1.akela4
  Melyik városé akela4?
  Pálháza, vagy Debrecen?”
 • 1. akela4 2013. július 07. 20:31
  „Egyáltalán nem kellett volna engedélyezni felvonulást, aminek közpénzből finaszírozott biztosítása egy város teljes évi költségvetését fedezné!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határozati javaslatot nyújt be az aktanyilvánosság ügyében Schiffer András

Az LMP-s Schiffer András határozati javaslatban kezdeményezi, hogy a kormány év végéig alkossa meg… Tovább olvasom