Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Budapest Art Fair csütörtöktől a Műcsarnokban

Ausztria a díszvendége az idei Budapest Art Fair-nek; a tizenhatodik alkalommal megrendezett, antik és kortárs alkotásokat felvonultató kiállításra és vásárra csütörtöktől vasárnapig várják a Műcsarnokban a nagyközönséget.
Az osztrák és nemzetközi művészeket is képviselő ausztriai galériák, a bécsi Galerie Ernst Hilger, a Galerie Steinek, a Galerie Strickner és a Projektraum Viktor Buchner idén debütál a kiállításon - mondta el Hans Knoll, a Knoll Galéria Budapest tulajdonosa a rendezvényt beharangozó szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

A kortárs művészet is nehéz helyzetbe került a gazdasági válság hatására, éppen ezért fontos a szakemberek közötti tapasztalatcsere - tette hozzá. Mint arra Galambos Sándor szervező rámutatott, az idén kevesebb kiállítóval és kisebb területen várja az érdeklődőket a rendezvény, de több külföldi galéria vesz részt a kiállításon, mint az elmúlt években. A londoni Gilden,s Arts Gallery kínálatát immár negyedszer láthatja a közönség, s a párizsi Galerie le Minotaure is 2005-től jelen van a rendezvényen.

A 19. és 20. századi művészetekre specializálódott francia Galerie Antoine Laurentin azonban első alkalommal vesz részt a kiállításon.

A hazai galériák közül a Kálmán Makláry Fine Arts egyebek mellett Reigl Judit, Réth Alfréd, Sándorfi István műveivel, az Erdész Galéria egy hat darabból álló, 1922-23-ban készült Moholy-Nagy László-sorozattal és Joan Miró Cantic del Sol című litográfiájával készül a tárlatra.

A Várfok Galéria többek között Martin C. Herbst osztrák művész alkotásait, a Faur Zsófi-Ráday Galéria pedig Bolygó Bálint kinetikus műalkotásait mutatja be a közönségnek. A négynapos rendezvényen a Bátor Tábor Alapítvány által pártfogolt gyerekek Csiszér Zsuzsival, Karácsonyi Lászlóval, Várnai Gulával, Verebics Katalinnak és Wahorn Andrással alkotnak együtt.

Az élményterápián részt vevő gyerekek és a művészek közös munkáit a látogatók megvásárolhatják, s ezzel a daganatos és krónikusan beteg gyerekek táboroztatását szervező alapítványt támogathatják. Az érdeklődők csütörtökön Böjte József dokumentumfilmjének ősbemutatóját tekinthetik meg Transzcendere - A gesztus művésze Nádler István címmel, pénteken A szürrealizmus esperese - Rozsda Endre címmel a 10 éve elhunyt művészről készült mozgókép várja a közönséget.

Vasárnap délelőtt a kArton Galéria Képregény és Karikatúra Aukcióján vehetnek részt az érdeklődők, de kiscsoportos tárlatvezetések is színesítik a programokat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Kőolajvezetéképítő Zrt. 500 milliós fejlesztése EU-s forrásból

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében 488 millió forint támogatásban részesült a… Tovább olvasom