Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Budaházy emberei és a gárdisták majdnem összeverekedtek

Budapest - Néhány százan maradtak a Kossuth téren vasárnap este fél kilencre, miután a radikális nézeteiről ismert Budaházy György beszédével feszültséget szított a demonstrálók és a tüntetésen jelenlévő Magyar Gárda tagjai között.

A gárdisták a rájuk váró buszhoz mentek, de több tüntető elkezdte ütni a busz oldalát, "nem vagytok magyarok, gyertek vissza" felkiáltásokkal.

Miután a tüntetők körülvették a gárdisták Kossuth tértől néhány sarokra álló buszát, úgy tűnt, a Magyar Gárda tagjai mégis visszatérnek a Parlamenthez.

Ott azonban a demonstrálók között egy körülbelül 15 fős hangoskodó, hőzöngő csoport továbbra is heccelte őket, mire mégis úgy döntöttek, hogy eltávoznak. Ezután elment a feszültséget szító 15 fős csoport is.

A Kossuth téren a körülbelül félórás, feszült jelenet után néhány száz ember maradt - tájékoztatott a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója.

A téren a rendőrök fél kilenc után elkezdték engedni az autós forgalmat és a villamost is, de annak néhány tüntető elállta az útját. Néhányan ütni kezdték az egyik szerelvényt, de a többiek lecsillapították őket és ez a csoport elhagyta a teret.

A villamos továbbengedésére egyébként a rendőrök is felszólították az embereket. A rendőrség vasárnap esti tájékoztatása szerint 19 óra után a korábbi rendezvényt szervező Gonda Lászó bejelentette, hogy vége a demonstrációnak és a továbbiakban választási naggyűlés zajlik.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselői azonban a helyszínen azt mondták a rendőröknek, hogy a Kossuth téri gyülekezés nem tekinthető a párt választási gyűlésének és a gárdával együtt elmentek.

A Kossuth téren tartózkodó maradék csoport vezetője ekkor azt mondta a rendőri egységek parancsnokának, hogy spontán demonstrációba kezdenek a mai napon kialakult politikai helyzet miatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: Zöld utat kapott az MSZP legbrutálisab csomagja

A Fidesz szerint komolytalan az a párt, amelyben két héten belül két pártelnököt is választanak 90… Tovább olvasom