Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Budaházy-per - Fővárosi Bíróság: a rendbontás a tárgyalás befejezése után

A rendbontás a tárgyalás befejezése után történt a folyosón; intézkedésre a rendőrök lettek volna jogosultak - közölte a Budaházy György ellen indult büntetőper keddi tárgyalását kísérő újabb botránnyal kapcsolatban a Fővárosi Bíróság az MTI-vel.

A hallgatóság Budaházy György vádlottat éltette és a bírót szidalmazta a budapesti Szabadság téri szovjet emlékmű megrongálása miatt indult büntetőper keddi tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

A tévészékház három évvel ezelőtti ostromának éjszakáján történt cselekmény ügyében megvádolt - és más súlyos bűncselekmények gyanújával előzetes letartóztatásban lévő - Budaházyt a hallgatóság soraiból "Budaházy, Budaházy!" kiáltásokkal buzdították a tárgyaláson, azt követően pedig, hogy a bíró távozott a tárgyalóteremből, a bíróság folyosóján a rendőrök sorfala mögül a vádlott szimpatizánsai kórusban azt skandálták: "vérbíró, vérbíró!".

A Fővárosi Bíróság sajtó- és nemzetközi kapcsolatok osztályának az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint "a B. György ügyében november 3-án megtartott tárgyaláson az eljáró bíró felszólítására a hallgatóság a tárgyalás befejezéséig tiszteletben tartotta a tárgyalás rendjét. A rendbontás a tárgyalás befejezése után történt a folyosón". A dokumentumban arra hívják fel a figyelmet, hogy a tárgyalások nyilvánosságának kizárásáról jogszabályok rendelkeznek, amelyek alapján köteles eljárni a bíróság.

Mint írják, a B. György ügyében eljáró bírónő már befejezte a bírósági tárgyalást, amikor a hallgatóság hangoskodni kezdett a folyosón. "A tárgyalás befejezését követően a bíró már semmilyen eljárási intézkedést nem tehet."

A közlemény szerint "az intézkedések megtételére az egyébként nagy létszámban jelen lévő rendőrök lettek volna jogosultak. Az intézkedések elmaradásának okáról a bíróságnak nincsen tudomása".

Hangsúlyozzák, a bíróság a tárgyalás befejezése után történt kijelentésektől és eseményektől ismételten határozottan elhatárolódik.

Olvasóink írták

  • 2. gyugyu1 2009. november 05. 16:38
    „végre alkapták a szerházigyurit meg a bandáját!”
  • 1. janika 2009. november 04. 16:08
    „Már senkit nem érdekel egy kirakat per.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Danubius is beperli az ORTT-t

A Sláger Rádió mellett a Danubius Rádiót üzemeltető társaság is keresetet nyújtott be a Fővárosi… Tovább olvasom