Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Búcsúzik a várostól az alezredes

Folytatás az 1. oldalról.

– Bűnügyi osztályvezetőként minden vasárnap estém munkával telt a soproni irodában – kezdte dr. Reinhoffer Csaba. – A megyeszékhely és Sopron közötti utazásra is rengeteg idő ment el, amely órákat hasznosabb dologra is fordíthattam volna. Ezek is közrejátszottak abban, hogy végül megpályázzam a Győri Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetői posztját, amelyet sikerült elnyernem. Mától év végéig a győri iroda, valamint a folyamatos bűnügyi munka végzéséhez szükséges információk átvételével foglalkozom, kinevezésem január elsejétől szól. Úgy is fogalmazhatnék, visszatérek a gyökerekhez: huszonhét évvel ezelőtt a Győri Rendőrkapitányságon nyomozóként kezdtem. A győri után a megyei rendőr-főkapitányságon töltöttem be különböző vezetői tisztséget, majd a soproni bűnügyesek irányítója voltam. Most a soproninál kétszer nagyobb állomány eredményes munkájáért kell majd felelnem. Mindazonáltal feleségem, Katalin, orvostanhallgató lányom, Viktória és jogászként végzett másik lányunk, Katalin egyöntetűen vallják: az új szolgálati h elyem a garancia arra, hogy a mostani szenteste legyen életünk egyik legszebb karácsonya...
– Sopron a különleges ügyek városa volt a számomra, mert számos itt történt eset keltette fel az országos média érdeklődését – összegzett az alezredes. – Sopronban indult először eljárás közösség elleni izgatás vádjával, amely ügyet aztán a Nemzeti Nyomozó Iroda vett át.
„ A bűnügyi osztály végül is jó munkát végzett a Sopronban elkövetett emberölések felderítésében is, hiszen valamennyi gyilkosság tettese kézre került.”
– Olyanra sem volt még példa, mint az elhíresült kutyaügy, amelynek során több mint kétszáz ebet kellett bűnjelként lefoglalnunk. Ami pedig munkánk eredményességét illeti, az ismeretlen tettes bűnügyi kategóriában a felderítési arányt sikerült 45–50 százalékra feltornázni a három évvel ezelőtti 35 százalékról. Mindez annak tükrében értékelendő, hogy az utazó bűnözők száma megnövekedett. Az ő elfogásuk nagyságrendekkel több energiát kíván, mint a helyi bűnelkövetőké.
Dr. Reinhoffer Csaba hozzátette: a legjobb megelőzni a bajt, épp ezért Sopronban is számos alkalommal élt a bűnügyi osztály a figyelemfelhívás eszközével. Részletezték a lakosságnak, mire és kire kell ügyelni, hogy ne váljunk áldozatokká. „Ha ezáltal csak egy emberen is segíthettünk, már megérte” – tette táskájába egyetemi diplomáját és szakmai képesítéseinek sorát az alezredes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymilliárdos pedagógusi alap létesül teljesítményösztönzésre

Egymilliárdos pályázati alap létesül olyan oktatási intézmények számára, melyek teljesítményértékelő… Tovább olvasom