Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | -1°C

Búcsú Tibor atyától

Ahogy minden évben, idén is eljött a nagyhét, tele várakozással. Megtisztuló lélekkel vártuk a legnagyobb ünnepet, Jézus Krisztus feltámadását. Ahhoz, hogy a feltámadás öröme bekövetkezzen, szomorúság és gyász előzi meg. A szakonyi híveknek az idei húsvét ünnepe nem volt olyan örömteli, mint az elmúlt esztendőkben. Nagyhét derekán csendesen elhunyt Farkas Tibor címzetes kanonok, aki negyvennyolc éven át volt a község lelkipásztora. Negyvennyolc év hosszú idő, rengeteg munka, bánat, öröm van benne. Csak az anyakönyvek őrzik az esküvők, keresztelők, temetések számát. Annyira hosszú idő, hogy az első hittanos diákjainak unokáit is keresztelte!

Nehéz időben kapta az isteni hívást a papságra, de ő szilárdan, rendíthetetlenül állt, megingathatatlan volt a hitben. Hittanos diák-

jainak is azt adta tovább. Mindenkivel szót értett, bármilyen korú, vallású, felekezetq vagy beosztású volt. Tudott szigorúan fegyelmezni, de játékosan viccelődve tanítani is. A hozzá fordulóknak hasznos tanácsot, segítséget adott. Példamutatóan élt. Nagy tettei nem voltak, csak csendesen szolgált. Szolgálta az Urat és az egyházat, egész életében. Tavaly karácsonykor mutatta be utolsó szentmiséjét a szakonyi templomban. Kórházba került. Hívei várták felgyógyulását, reménykedtünk, hogy meggyógyulva hazajön. Állapota hol jobb, hol rosszabb volt, de a rosszból is volt a javulásnak halvány sugara. Imádkoztunk felgyógyulásáért, otthonainkban, templomunkban. Betegágyánál is érdeklődő volt. Minden látogatónak szívből örült, betegekért imádkozott, örült a jó híreknek, vigasztaló szavakat mondott a szomorkodóknak. Hazakívánkozott. Hazajöttét templomunk lélekharangjai tudatták, zengtek, sírva zúgtak, mint hívei. Tibor atyát április 11-én nagy részvét mellett, gyászolók tömege imádkozva kísérte utolsó útjára a felsőszakonyi katolikus temetőben. Emlékét megőrizzük!
A szakonyi hívek
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bódi Margó: ''Mindig a férfi mondja ki a végső szót''

Bódi Guszti felesége, Margó asszony hajdanán az árok partján ismerkedett meg élete párjával, akivel… Tovább olvasom