Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Búcsú Hordóssy Bélától

Fájó szívvel búcsúzunk kollégánktól, Hordóssy Bélától, az egykori ÉDÁSZ vezérigazgatójától, egy igaz baráttól.

Béla életének meghatározó részét a cégnél töltötte, szívében-lelkében az utolsó pillanatig igazi „ÉDÁSZ-os” maradt. 1944-től egészen 1988-ig, nyugdíjazásáig dolgozott itt, és vezérigazgatói kinevezéséig kemény, becsületes munkával küzdötte fel magát, a hierarchia szinte minden lépcsőjét megjárva. Igazi kutató alkat volt: mindig a rejtett összefüggéseket, a jelenségek mögött meghúzódó okokat vizsgálta, és igyekezett azokat másokkal is megosztani. Önzetlen, segítőkész ember volt, ajtaja mindig nyitva állt kollégái előtt.
Vezérigazgatóként – közgazdász végzettségéhez hűen – rendszerben gondolkodott, precíz és körültekintő volt; mindig a vállalat érdekeit tartotta szem előtt, és ezt munkatársaitól, beosztottjaitól is elvárta. Vezetése alatt a vállalat számtalan területen – a vállalat tervezési és beszámolási rendszere, termelékenység – ért el kiemelkedő eredményeket. Munkássága a társaság történetének egyik meghatározó szakasza volt.
Béla! Munkatársaidként, barátaidként emlékeinkben megőrzünk Téged, szívünkben pedig tovább élsz. Hálásak vagyunk az együtt töltött időért, mindazért, amit Tőled láttunk és hallottunk. Pszintén kívánjuk, hogy lelked nyugalomra találjon.
Nyugodj békében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bajnokság állása

1. Tovább olvasom