Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Bubu a kadettválogatott élén

Egy hete ő kapta a legnagyobb tapsot a bemutatásnál. Pedig az ellenfél, a BEAC-Újbuda edzőjeként látogatott Sopronba. Balogh Juditot, az összes nagy női soproni kosárlabdasiker – bajnoki címek, Ronchetti-kupa-győzelem – állandó főszereplőjét évekkel az aktív játéktól való visszavonulása után sem feledi a publikum.
– Nem tudom pontosan, mikor jártál utoljára Sopronban, magánemberként is visszalátogatsz néha?
– Nem nagyon van időm hosszabb kiruccanásokra. Két gyermekem iskolába jár, én pedig amellett, hogy edzősködöm és szakmai igazgató is vagyok a BEAC-nál, angol szakra járok.
– Azért amikor beléptél az MKB-arénába, korábbi sikereid helyszínére, biztos hevesebben vert a szíved a szokásosnál...
– Hát persze, hogy hevesebben vert! Útközben közúti ellenőrzésben „vettünk részt”, s csak tíz perccel az utánpótlás-bajnoki előtt estünk be a csarnokba. Egy kicsit valóban ideges voltam... Egyébként ez olyan sablonos kérdés, mindig megkérdezik. Mit gondolsz, miért? Nem lehetne fordítani egy kicsit a beszélgetésen?
– Lehet, de neked a soproni női kosárlabda legnagyobb sikereiben elévülhetetlen érdemeid voltak, ráadásul ezek a győzelmek talán a te legnagyobb sikereid is voltak. Nem így érzed?
– Nézd, Sopronba én azért már nem úgy kerültem, mint egy fiatal tehetség. A BEAC-ban kezdtem el kosarazni, ott jutottam el egy bizonyos szintre, s egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy ha valahol máshol kezdtem volna el játszani, ugyanezt a pályát futottam volna be. Ezzel azt akarom mondani, hogy nevelőegyesületemnek, a BEAC-nak nagyon nagy szerepe volt abban, hogy játékosként a magyar női kosárlabdában az lettem, aki.
– Ha most a BEAC edzőjének, Balogh Juditnak a „keze közé” kerülne egy olyan játékos, egy akkora tehetség, mint amilyen Balogh Judit volt húsz-huszonkét esztendeje, mihez kezdenél vele, hogyan viszonyulnál hozzá?
– Egy biztos: sokkal szigorúbb lennék hozzá, mint amilyenek velem voltak.
– Bubu, mi fárasztóbb, nehezebb, edzősködni vagy játszani?
– Egyértelmqen játszani. Az edzősködésnél is sok mindenre kell figyelni, de fizikálisan sokkal megterhelőbb tréningezni s játszani.
– Az edzősködést jelenleg mennyire tekinted hivatásodnak, s milyen céljaid vannak a kispadon?
– Azt hiszem, ez még nem jelent meg sehol, tehát most tudják meg: kineveztek az 1991-es kadettválogatott szövetségi kapitányának.
– Gratulálunk, valóban nem tudtuk. Már munkához is láttál?
– Igen. Bár az első összetartó edzésekre csak március végén kerül sor, már felvettem a kapcsolatot az összes ebben a korosztályban szereplő csapat edzőjével. Azt kértem a kollégáktól, írják össze, kiket tartanak csapatukban olyan tehetségnek, akik a válogatott tagjai lehetnek. Nem akarok úgy járni, mint pár éve egyik kollégám, akinek a figyelmébe ajánlottam egy játékost, s erre ő azt mondta, nem ismeri... Mindenkit szeretnék megnézni, ezen az első kétnapos összetartáson több edzés lesz, s 23 játékos lesz ott. Később persze szqkíteni kell a keretet, hiszen júliusban, a lettországi korosztályos EB-re csak tizenkét játékost lehet nevezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglepte a március közepi havazás?

Tovább olvasom