Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 19°C Még több cikk.

Brutalitás:ütötte-verte a gyerekeit, Bence megszökött

A rendszeres bántalmazás miatt menekült el otthonról egy szegedi nyolcéves kisfiú. Szerda hajnalban tűnt el, azóta szerencsére megkerült. És vallott, ahogy két testvére is. Arról, hogy apjuk folyamatosan veri őket. Az ütlegelést a szomszédok is rendre végighallgatták.
A gyerekek testén a rendőrorvos veréstől származó nyomokat talált. A Szegedi Városi Bíróság tegnap délelőtt elrendelte az apa előzetes letartóztatását. A testvéreket nevelőszülőknél helyezték el.

Rendszeresen ütötte-verte három gyermekét az az apa, akinek középső fia, a nyolcéves Bence szerda hajnalban elszökött otthonról. A kisfiút – ahogy azt már többször megírtuk – tizenkét óra múlva látta meg több autós is a régi 5-ös úton bandukolva, miután a rendőrség a média segítségét kérte előkerítéséhez.

A kisiskolás a rendőröknek azt mondta: őt és két testvérét rendszeresen bántalmazza az apjuk – ezért szökött meg otthonról. A rendőrorvos megvizsgálta a fiút, akinek testén jól láthatók voltak a bántalmazás nyomai. A rendőrök ezért nem értesítették azonnal Cs. Gy.-t: a nyomozók Bence megtalálása után két órával kopogtattak a férfinál, hogy a másik két gyerekkel együtt kihallgatni vigyék.

A két kisebb gyermek otthonukban, indulás előtt. Úgy tudjuk, nevelőszülőkhöz kerültek. Fotó: Schmidt Andrea
A két kisebb gyermek otthonukban, indulás előtt. Úgy tudjuk, nevelőszülőkhöz kerültek.
Fotó: Schmidt Andrea

Bence húgát és öccsét külön-külön hallgatták meg a rendőrkapitányságon: ugyanazt vallották, mint testvérük. A kicsiken szintén veréstől származó nyomokat találtak. – Az édesapát ezután gyanúsítottként hallgattuk ki, majd három rendbeli kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt őrizetbe vettük – mondta Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivő.

Cs. Gy.-ről kiderült, hogy korábban már volt büntetve hasonló jellegű bűncselekmény miatt: 2006-ban ítélték el, és a mai napig felfüggesztett szabadságvesztését töltötte.

No comment

A gyámhivatalnál érdeklődtünk: a felfüggesztett szabadságvesztés ellenére hogyan maradhatott korábban az apánál a három gyermek? Egyedi hatósági ügyeket azonban adatvédelmi jogokra hivatkozva nem kommentálnak a hivatalnál.

A férfi szomszédai már szerdán mondogatták: még négy-öt hónapja is hallották a zárt ajtón és falakon keresztül, ahogy Cs. Gy. rendszeresen veri gyermekeit. Ekkor többen is szóltak az apának: azonnal hagyja abba a kicsik bántalmazását. A házbeliek szerint ezután elcsendesült a lakás, ám a gyerekeken talált külsérelmi nyomok arra utalnak, hogy az ütleg, ha csendben is, de folytatódott.

A Szegedi Rendőrkapitányság ezért kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását a Szegedi Városi Ügyészségnél, amit az a bíróságnak indítványozott. Cs. Gy.-t tegnap délelőtt hallgatták meg a Szegedi Városi Bíróságon, ahol elrendelték előzetes letartóztatását.

A gyerekeket a rendőrség szerda este a Csongrád Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatnál helyezte el. Úgy tudjuk, hogy tegnap ideiglenesen mindhárman nevelőszülőkhöz kerültek. A gyámhivatalnak és a Tegyesz szakembereinek harminc nap áll rendelkezésükre, hogy véglegesen döntsenek a testvérek sorsáról.

Olvasóink írták

 • 5. bb100 2008. július 12. 20:20
  „Reméljük együtt maradnak a testvérek és nem választják szét őket. Talán így jobb lesz nekik nyugalomban élhetnek. Hol volt az anyuka arról nem szól a cikk.”
 • 4. olvasó** 2008. július 12. 16:58
  „A szomszédok miért csak az apának szóltak?Lehet névtelenül is bejelentést tenni,persze ezt csak azok teszik meg,akik nem olyan közömbösek,mint a bántalmazott család szomszédai. Gondolom az anya is kapott verést rendszeresen,azért nem mert szólni a hatóságoknak,bár a cikkben róla nem esett szó. Remélem ez az állat,mert embernek nem nevezhető,jó sokáig ül majd a börtönben és lesz pár olyan kemény legény,aki kihasználja a testi fölényét vele szemben!Borzalom...szegény gyerekek!!!!”
 • 3. Speedy 2008. július 12. 13:45
  „Na majd lesz buli a sitten....gyerekverőknek???h-hhmmmmm jó kis piros popsi játék.....de megnyuznám az ilyen embert.”
 • 2. K.A. 2008. július 12. 13:32
  „És az anya hol volt? Hol voltak a hatóságok?A tanárok?
  Szegény kisgyerekek......jó lenne ha létezne valami szervezet , aki meghívná őket pár napra nyaralni, míg rendeződik a sorsuk, igazán megérdemelnék. Remélem most már jobb életük lesz...”
 • 1. Zsuzsi20 2008. július 12. 12:44
  „Remélem a sitten rohad meg. Patkány az ilyen, mert ember az biztos, hogy nem!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játsszon velünk - Német nyelvi tudáspróba!

Vegyen részt a Kisalfold.hu és a Hatos Nyelviskola közös német nyelvi tudáspróbáján. A legmagasabb… Tovább olvasom