Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Brutálisan végezetek 16 éves társukkal Hajdúnánáson

A hajdúnánási gyilkosság két fiatalkorú elkövetője készült a tettére, előre kitervelten, brutálisan végeztek 16 éves társukkal - közölte a nyomozás adatai alapján a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője kedden Debrecenben.

A 14 és a 16 éves fiú augusztus 18-án játszani hívta a Keleti-főcsatorna egyik stégjére az áldozatot, majd egy otthonról hozott késsel előbb elvágták a nyakát, majd hátba szúrták - mondta Tóth Ferenc rendőr alezredes a sajtótájékoztatón. Az egyik elkövető vallomása szerint áldozatuk korábban halálosan megfenyegette őket, s ebbéli félelmükben gondolták úgy, hogy megölik - közölte az alezredes.

Tóth Ferenc hozzátette: a két fiú önként vallotta be a gyilkosságot, a nyomozásban végig együttműködőnek bizonyultak. A rendőrség azután kezdte el a meggyilkolt fiú felkutatását, hogy édesanyja bejelentette eltűnését. Ezt követően került képbe a két tettes is, akik barátságban voltak az áldozattal - ismertette.

Miután a két gyanúsított részletesen elmesélte a történteket - folytatta Tóth Ferenc - a rendőrség búvárok, tűzoltók és speciális mentők bevonásával kezdte meg a holttest keresését. A fiú hátába a csaknem 20 centiméteres pengehosszúságú konyhakést a markolatig beleszúrták, védekezésre az áldozatnak esélye sem volt.

Az elkövetőkről szólva elmondta: mindketten büntetlen előéletűek, és családi helyzetük sem mondható rossznak. Annyi biztos - tette hozzá -, hogy készültek a tettükre, illetve egyikük vallomása alapján nyereségvágy is szóba jöhet indítékként. A fiúk egyáltalán nincsenek tisztában tettük súlyával - hangsúlyozta Tóth Ferenc.

A gyanúsítottak jelenleg előzetes letartóztatásban vannak.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. muskátli 2010. augusztus 26. 14:54
  „ez a gond úgyis! többet kéne figyelni a gyerköcökre. és betiltani a mocskos amsis filmeket. <moderálva>”
 • 30. gjozsi88 2010. augusztus 25. 19:23
  „muskátli!
  Csak egy példát mondj amikor az anyuka komolyan veszi a tv műsor korhatárra vonatkozó felhívását!
  Sőt a gyerekszobába korlátlan csatorna nézhetőséggel van tv..!”
 • 29. muskátli 2010. augusztus 25. 19:08
  „Az igaz, hogy egyre több a brutalitás, ami szerintem összefügg a brutális játékokkal. Sokszor felbosszant amikor jönnek a süket pszicháter kérdések valamilyen büncselekmény után, hog y miért is ilyen brutálisak a mai fiatalok? Olyankor a kedves dr-okat fejbe tudnám vágni. Hiszen manapság mást már nem is lehet látni. A tv-ben, mozikban, játékokban, mindenhol csak brutális verekedés, gyilkosság van.
  Ja ez a két ökör viszont nem biztos hogy számitógépes világban nött fel, elöfordulhat hogy olyasmit még nem is láttak, és csak születési hiba miatt voltak állatok. Az ilyet mindenesetre kínzani kell, és lassan haldoklani hagyni.”
 • 28. sumegi007 2010. augusztus 25. 15:43
  „Cigány vagy sem akkor is bűnhődniük kell a tetteikért!!”
 • 27. AHA 2010. augusztus 25. 14:34
  „reszegenisjozan 2010.08.25. 14:14
  Eddig sem kételkedett senki sem a hovatartozásukat illetően.
  Egy-két emberi hulladékot leszámítva.”
 • 26. reszegenisjozan 2010. augusztus 25. 14:14
  „Ha valakinek kétségei lennánek:

  "Egy K. Árpádot jól ismerő hajdúnánási pedagógus szeretetre éhes, kissé problémás fiatalnak írja le az áldozatot, az elkövetőket pedig úgy jellemzi: valamikor neves cigány muzsikus famíliák lecsúszott sarjai. "

  <moderálva>

  Az igazság, legalábbis az Interneten megint a másik oldalon van...”
 • 25. sumegi007 2010. augusztus 25. 11:29
  „A PC-s játékokkal nincs semmi gond. Mert aki tudja hogy mi a valóság és mi a virtuális között a különbség, az soha nem vetemedne ilyenekre. De abban helyt adok hogy úgy látszik, hogy jobban megéri, hogy ha vki elkövet vmilyen súlyosat és börtönbe kerül. Jobban élnek a börtönben az elítéltek, mint Magyarország más normális polgára, aki azzal a sok hülye adóval, meg egyéb terhekkel él! Mert ugye mi fizetjük a rabok ellátását. Mi fizetünk mindent. És akkor még ők éljenek jobb körülményekben a börtönökben. Nincs semmilyen elrettentő dolog mostanában a börtönben. Van internet, tanulhatnak, stb. De kint meg mindenért szenvedni kell! Úgy látszik egyszerűbb elkövetni egy bűntettet és bevonulni a börtönbe, mert sokkal jobb ott az élet, mint kint...

  Ez így nem mehet tovább.

  A Jobbiktól senki nem fél... Az csak egy társulat aki ugyanolyan mint a Fidesz és az Mszp. Mindent mondanak. Hazudnak össze-vissza, aztán ugyan ott tart az ország mint az 1990-es rendszerváltásnál!”
 • 24. reszegenisjozan 2010. augusztus 25. 11:05
  „"A 14 és a 16 éves fiú augusztus 18-án játszani hívta..."
  "Az elkövetőkről szólva elmondta: mindketten büntetlen előéletűek, és családi helyzetük sem mondható rossznak."

  Ez így marhára SENKIT sem zavar??????????????
  Csak nekem szakad le a pofám????????”
 • 23. reszegenisjozan 2010. augusztus 25. 11:03
  „21. hozzászólás akinemfél 2010.08.25. 09:48

  Az a helyzet, hogy most magyar cigányok voltak magyarnak a farkasai...

  Mind a három vezetéknév megtalálható már a világhálón és a származásuk is tisztázott már.

  Jaaaa, te még mindig be vagy szarva a Jobbiktól???? :))))”
 • 22. Madarász 2010. augusztus 25. 09:48
  „Szeirntem a hiba Magyarországon egyrészt az, hogy a börtön szanatórium, számítógép, konditerem, könyvtár, tv. stb, még tanulni is lehet, nincs elrettentő hatása, másrészt a gyilkosoknak nevetséges büntetési tételeket rónak ki. Ha a börtön kemény lenne, mondjuk még dolgozniuk is kéne és nem egy-két évvel úsznák meg a gyilkosok, hanem mint pl. az USÁ-ban, ahol nem azt mondják életfogytiglan, hanem 800 év és 600 után kedvezménnyel szabadulhat, alszanak a kemény priccsen, nincs Havai a börtönben. Hasonló módon kéne itt is és akkor jobban meggondolnák, mielőtt ilyenre vetemednek.

  Sajnos tényleg lehetséges, hogy a kölykök fel sem fogták, mit tettek, mert egyszerűen hozzászoktak az erőszakos számítógépes játékokhoz, ahol egy rakás jutalompontot kapnak, ha valaki megölnek, sőt soknak talán az a célja, hogy minél több hullát gyártson a játékos és a való élet már összemosódik bennük a virtuális illuzióval és nem érzik az ilyen tettek súlyát. Ezeket a játékokat keményen be kéne tiltani, akkor nem fertőznék meg a fiatalok elmélyét és a tv-ben sem szabadna főműsöridőben erőszakos filmeket sugározni, mert már nincs este, hogy ne ilyen témájú filmet adjanak.
  Gondolom az elkövetés módszerét is ilyenből vehették.”
 • 21. akinemfél 2010. augusztus 25. 09:48
  „Magyar magyarnak farkasa. Ilyen ma Magyarország. Es milyen lesz holnapután ?”
 • 20. sumegi007 2010. augusztus 25. 08:55
  „Gondolom hallottatok róla, hogy Svájcban a halálbüntetés visszaállítására aláírásgyűjtésbe kezdtek.
  Aki embert öl az végezzék ki. Mi az hogy 15-30 év börtönt kap két ilyen seggarc. Megölnek egy embert, és ezért minimum halál járna! Nekem ne jöjjön majd senki az emberi jogokkal, hogy még a gyilkosnak is joga van élni, mert elvette egy másik ember életét. Az ilyennek bűnhődnie kell! Nincs mese. Én radikálisan átírnám a büntető törvényt, mert ami ma folyik itt az nem mindennapi.
  Nincs kivétel, aki bűnös az bűnös. Bűnhődjön.

  A tárgyaláson hiába mondja majd a két fiú, hogy sajnálják, de ezzel nem lesznek a szüleik kibékülve, mert egy sajnálattal nem lehet szegény gyerek visszahozni az életbe...

  Szégyenletes. Az ilyeneket kellene levadászni!”
 • 19. 1olvasó 2010. augusztus 25. 08:50
  „"Brutálisan végezetek"
  Biztosan tudták mit csinálnak, tisztában kellett lenniük a következményekkel is.
  7.SC! Osztom a véleményedet, ezt nem csak ebben az esetben kellene alkalmazni!”
 • 18. tati 2010. augusztus 25. 08:29
  „balintos66!
  akkor vegyél magadhoz párat.gondolom a sötétebb bőr miatt beleolvadnak majd a háttérbe nálad.
  ha mégsem ez lenne pár hét múlva,majd más belátásra térnél te is.
  Tisztelet a normális cigóknak.(bár én 40év alatt csak 1-2 vel találkoztam...)sajnos.”
 • 17. Beex 2010. augusztus 25. 07:43
  „Ja, csak a bőrük.. meg egy két apróság.. kívánok neked cigó utcabelit, szomszédot, vagy költözz össze velük..”
 • 16. balintos66 2010. augusztus 25. 07:17
  „A cigány nem magyar ember véletlemül????
  Csak a bőrük színe picit másabb.”
 • 15. Juveboy86 2010. augusztus 24. 23:51
  „.... Baradlay 2010.08.24. 22:36

  <moderálva> Undorító világot élünk a szép fiatal cseperedő társadalommal együtt.

  .... rivotril2mg 2010.08.24. 20:07

  Igazad van...csak sajnos ezt még sokan nem fogják fel :S”
 • 14. viperetta335 2010. augusztus 24. 22:04
  „Akinek a gyerekét meggyilkolják,nem bízhat az igazságszolgáltatásban,mert az nincs.Marad az életet életért.És ez,akárki ágál is ellene,hoz megnyugvást.Az ejnyebejnye meg a tévézgető elítéltek nem nyugtatnak meg senkit.Csak a gyilkosokat-hiszen akármit is lehet tenni,pár év ingyenes ellátás után úgyis kint vannak.és még nagyon fiatalok.Kár beléjűk az élet.”
 • 13. Csetneky 2010. augusztus 24. 21:36
  „... Nahááát

  Attól, hogy te nem tudsz róla, még léteznek ám dolgok! Most meglepődtél mi? Vagy nem tudtad elolvasni, képeket meg nem láttál róla? Ne csüggedj elvtikém, ha bajban vagy, fordulj bátran hozzám! Vannak ismerőseim, akik szívesen megtanítanak olvasni.

  Az a baj ezekkel a cigánybűnözőkkel, hogy szinte soha nem az őket nyaló seggfejeket intézik el, hanem a normális magyar embereket. Pedig ha jobban válogatnák az áldozataikat, mindjárt érdekesebb lenne a helyzet.”
 • 12. mr_akkush 2010. augusztus 24. 20:39
  „halálbüntetés”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az összes traffipaxot előveszik

Mától egy háromnapos akció keretében országszerte az összes sebességmérő készülékével ellenőrzi rendőrség az autósokat. Tovább olvasom