Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Brüsszeli út fiataloknak!

Olvasóink közül többen érdeklődtek arról a pályázatról, melynek 18 és 25 év közötti fiatal nyertesei július közepén részt vehetnek a Brüsszelben a Európai Fiatalok Konventjén. Részletek
Pályázati felhívás

2002. február 28-án megkezdte működését az Európai Konvent. A tagországok, tagjelölt országok. Az Európai Bizottság és az Európai Parlament képviselőiből álló testület feladata az integráció jövőjével kapcsolatos fő kérdések áttekintése, valamint az Európai Unió intézményi reformjáról 2004-ben döntő kormányközi konferencia előkészítése. A Konvent törekvése, hogy minél jobban megismerje az európai közvélemény, azon belül kiemelten a fiatalok elképzelését az integráció továbbfejlesztésével kapcsolatosan. A testület ezért úgy határozott, hogy 2002. július 9-12 között, a Konvent július 11-12-i üléséhez kapcsolódóan 210 fiatal részvételével megrendezi a fiatalok Konventjét.

A Külügyminisztérium ezúton hívja fel az Európai Unió, s benne Magyarország jövője iránt érdeklődő 18-25 év közötti fiatalokat, hogy angol, francia, vagy német nyelven írt, maximum öt oldalas pályázatban fogalmazzák meg, hogyan képzelik ez az Európai Uniót 15-20 év múlva, miben látják a jövő Európájának céljait, feladatait, mit változtatnának a ma Unióján ahhoz, hogy hatékonyabban, eredményesebben működhessen, s mindezek fényében milyen témákat, milyen tartalommal vetnének fel a fiatalok tanácskozásán.

A legjobb pályaművet benyújtók Magyarország képviseletében részt vehetnek a Fiatalok Konventjének Brüsszelben, az Európai Parlament épületében megrendezett ülésén. (A kiutazás és részvétel költségeit a Konvent és az Európai Bizottság közösen fedezi.)

A pályázatok benyújtási határideje: 2002. május 28.

A pályázatokat elektronikusan az mcsaki@kum.hu email címre, postai úton a Külügyminisztérium EU Politikai Főosztály 1027 Budapest, Bem tér 4-5. címre kérjük küldeni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Líceumi fórum a jó halálról

„ Az eutanázia nem kegyes, hanem jó halált jelent, lévén, hogy az eu görögül annyit tesz, jó.… Tovább olvasom