Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | -1°C

Brüsszeli jóváhagyásra vár 11 uniós nagyprojekt

A nagyprojektek közül jelenleg 11 beruházás előkészítése van abban a fázisban, hogy a támogatási kérelem uniós benyújtásához szükséges dokumentáció hamarosan véglegesíthető.
A fejlesztéspolitikai kormánybiztos megítélése szerint ezek 2007 második felében – az operatív programok brüsszeli és az akciótervek hazai kormányzati jóváhagyása után – benyújthatók Brüsszelnek. Közülük nyolc szennyvíz- és hulladékgazdálkodási beruházás, három pedig a közösségi közlekedés fejlesztését célozza különböző városokban. További tíz projekt előreláthatólag jövőre jut el ugyanebbe a fázisba, míg a többi esetben egyelőre az előkészítési munkák tendereljárásai zajlanak.

Jelenleg 34 nagyprojekt előkészítő munkálatai zajlanak Magyarországon, s ezek támogatására 16 milliárd forintot különített el a kormány a költségvetésben. Az összesen mintegy 1600 milliárd forint értékű 34 nagyprojekt közül 21 környezetvédelmi, vízgazdálkodási és területfejlesztési jellegű, 12 pedig közlekedési beruházás, és idetartozik a Pécs – Európa kulturális fővárosa program nagyberuházásainak előkészítése is.

A nagyprojekteket – indikatív jelleggel – az operatív programok decemberben a kormány által is jóváhagyott változata tartalmazza. Az operatív programokat december végén az Európai Unió hivatalosan is befogadta. Ezzel az ezután felmerülő további előkészítési költségek uniós elszámolhatóságának a lehetősége is megnyílt. Jelenleg tart a forrásváltás jogi, pénzügyi, adminisztratív részletkérdéseinek elemzése, tisztázása.

Előrehaladott állapotban van a debreceni, miskolci és szegedi városi közlekedési nagyprojektek előkészítése. Őszre tervezzük a Pécs – Európa kulturális fővárosa nagyprojekt támogatási kérelmének benyújtását Brüsszelben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Labdarúgó Megyei IV. osztály

Páder Sport Soproni csoport Tovább olvasom