Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Brüsszeli figyelmeztetés a szálló por értéke miatt

Levélben figyelmeztetett az Európai Bizottság nyolc EU-tagot - köztük Magyarországot - arra, hogy késésben vannak a szálló por légszennyezési határértékének érvényesítésében.

A PM10-ként is jelölt, 10 mikrométer átmérőjűnél nem nagyobb szemcséket tartalmazó porszennyezés tekintetében 2005 óta kellene ügyelniük a tagországoknak annak az előírásnak a betartására, hogy az éves átlagérték nem növekedhet 40 gramm/köbméter fölé, a napi érték pedig évente legfeljebb 35 napon haladhatja meg az 50 gramm/köbmétert.

A tagállamok kérhettek ugyan halasztást 2011-ig a szabály teljesítésére, de erre csak akkor jogosultak, ha Brüsszel megítélése szerint megfelelő erőfeszítéseket tettek ennek a levegőszennyezési fajtának a visszaszorítására. Ilyen halasztást Magyarország is kért.

A hétfői bejelentés szerint most Ausztriát, Belgiumot, Dániát, Franciaországot, Görögországot, Magyarországot, Romániát és Szlovákiát figyelmeztette az Európai Bizottság, hogy késésben van a szállópor elleni intézkedések meghozatalában. A franciák ezenfelül egy figyelmeztető levelet kaptak a kén-dioxid-kibocsátás ellenőrzésének hiányosságai miatt.

Olvasóink írták

  • 1. Captain 2010. február 09. 20:36
    „Ez a legnagyobb gondunk. A szálló por. A leülepedettet kellene kisöpörni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem tervez hiányt költségvetésében a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat

Nem tervez hiányt ez évi költségvetésében a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat. Tovább olvasom