Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Brit üzlet után az USA-ban bízik a Rába

Sikeres tárgyalásokat folytatott az Egyesült Államokban Pintér István, a Rába rt. vezérigazgatója, miközben Nagy-Britanniában preferált beszállító lett a győri gyár. A tavalyi mélypont után úgy tűnik, magára talál a Rába.
– Az USA járműipara jövőre harmincszázalékos növekedéssel számol, s bízunk abban, hogy a Rába rt. mint beszállító részesedik majd a fellendülés előnyeiből – nyilatkozta lapunknak Pintér István, a győri nagyvállalat vezérigazgatója, aki a közelmúltban négy napot töltött az Egyesült Államokban.

Hazaérkezése után Pintér István elmondta, elég jelentős üzleti potenciál körvonalai látszanak, s reményei szerint ezeket az ősz folyamán már konkrét üzletkötésként jelenthetik be. A vezérigazgató neveket nem mondott, titoktartását azzal indokolta, hogy a korai kiszivárogtatás árthat az üzleti tárgyalásoknak, amelyek révén a hagyományos amerikai partnerek segítségével európai forgalmát is növelheti a Rába. Annyit azonban érzékeltetett Pintér István, hogy hasonló mértékű üzletről van szó, mint amit a John Deere amerikai traktorgyártó céggel kötöttek, amelynek kizárólagos futómű-beszállítója lett a Rába.

A szóban forgó, egyelőre meg nem nevezett amerikai cég sok európai telephelyet vizsgált, közöttük több magyarországit is. A jelenlegi állás szerint a döntéshozók érvei Győr mellett szólnak, s minden valószínűség szerint a Rába Futómű Kft.-vel kapcsolatos üzletet jelentenek.
Emellett a vezérigazgató Egyesült Államokban tett látogatása során két további projekt is szóba került, ezek sorsa idén ugyancsak eldől – a Rába reményei szerint pozitívan. Mint ahogy a tárgyalásokon szóba került az is, hogy idén több nyugat-európai országból áthelyeztek termelést amerikai cégek Győrbe, ezek értéke közel tízmillió dollár évente.

Kérdésünkre, hogy ha az ígéretes tervek valósággá válnak, teremt-e ez újabb munkahelyeket, Pintér István határozott igennel válaszolt, már ami a fizikai állományt illeti.

Preferált beszállítók

A Rába Járműipari Alkatrészgyártó Kft. 2005 végéig szóló beszállítói keretszerződést kötött a nagy-britanniai székhelyű Terex Benforddal – közölte tegnap a Rába rt. sajtóosztálya. A szerződés értelmében az alkatrészgyártó kft. preferált beszállítói státusban szállít fémszerkezeti termékeket a világ egyik vezető emelő-, építő- és földmunkagépgyártójának. Az üzlet értéke 2004-ben elérheti az egymilliárd forintot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs veszélyben az olvasás

Nem csak a kiállítók száma háromszorozódott meg a harmadik Győri Könyvszalonon. Becslések szerint… Tovább olvasom