Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Bozótvágó késsel gyilkolt a férfi, sírva hallgatta a vád ismertetését

Bűnösnek mondta magát büntetőperének első tárgyalási napján, kedden az a salgótarjáni férfi, aki bozótvágó késsel gyilkolta meg volt élettársát és annak új barátját 2009. december 14-én Salgótarjánban.

A 29 éves Fekete László sírva hallgatta végig a vád ismertetését a Nógrád Megyei Bíróságon.

A férfit előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberöléssel vádolja az ügyészség.

A büntetőper első napján az ügyész percekig sorolta a két emberen vágásokkal okozott sérüléseket.

A vádirat szerint Fekete László és volt élettársa, K. Kitti 2003 őszén ismerkedtek meg, hatéves kapcsolatuk 2009 nyarán romlott meg, amikor a nő új kapcsolatot alakított ki munkahelyi főnökével, K. Krisztiánnal.

A vádlott 2009. december 14-én az aznap vásárolt, 49 centiméter pengehosszúságú, 5-7 centiméter szélességű bozótvágó késsel kaszabolta le a sértetteket Salgótarjánban egy belvárosi üzlet előtt, illetve benn az üzletben, miután bement a menekülő férfi után.

Fekete László vallomását sírva tette meg a tárgyaláson. Azt mondta, bűnösnek érzi magát, azóta minden nap azzal kel, azzal fekszik, amit tett. Iszonyatosan bánja, megbocsáthatatlannak tartja, amit tett, elvette a szülőktől a gyerekeiket, családokat tett tönkre - mondta. Úgy fogalmazott azonban, hogy amit tett, szerelemből tette.

A büntetlen előéletű, pénzügyi-számviteli ügyintéző végzettségű, a bűncselekmény előtt a Salgótarjáni Kistérségi Társulás esélyegyenlőségi koordinátoraként dolgozó Fekete László ismételten kitért arra, hogy K. Kitti mindennél többet jelentett neki.

Elmondása szerint 14-én este az uszodába menet látta meg K. Krisztiánt és volt élettársát, akivel sokadszorra is megpróbált beszélni, mert nem volt kielégítő válasza arra, hogy miért lett így vége hat évnek, és a nő soha nem mondta neki, hogy nem szereti. Mivel egy november 28-i találkozásuk után Fekete László gyógyszerekkel akart véget vetni az életének, azt is meg akarta kérdezni, hogy a nő miért nem ment be hozzá a kórházba, és hogy miért nem köszöntötte fel 7 éves kisöccsét, akinek előző nap volt a születésnapja.

Mondta a nőnek, hogy szereti, és megsimogatta az arcát - idézte fel Fekete László, azt állítva, nem emlékszik rá, hogyan történt a bűncselekmény. Mint folytatta, a pár kézen fogva indult el, neki pedig "elborult az agya". "Biztos, hogy Krisztiánnak mentem, nem Kittinek" - mondta, és állítása szerint arra nem is emlékezett, hogy a nőt bántotta.

"Esküszöm, hogy nem emlékszem rá, hogy történt" - állította, a bíró kérdésére ugyanakkor azt válaszolta: "csak én csinálhattam".

Fekete László a nyomozás során nem vállalta a poligráfos vizsgálatot, mert "nem látta értelmét". Az üzletben történteket az ipari kamera rögzítette. Az előzetes letartóztatásban lévő férfi korábbi két öngyilkossági kísérlete után elkövetett egy harmadikat is: 2011. február 14-én éjszaka a börtönben próbálta felakasztani magát.

Ügyében igazságügyi orvos és elmeorvos szakértőket is meghallgat majd a bíróság. Ítéletet várhatóan május végén hirdetnek.

Olvasóink írták

 • 6. kolombela 2011. március 30. 09:11
  „Bozótvágó kés! Vajon kik azok, akik előszeretettel pózolnak machetével, szamurájkarddal és egyéb gyilokeszközzel a klf. közösségi holdalakon.
  A helyes választ adók között kisorsolunk egy hangszórót.”
 • 5. Lone_wolf.. 2011. március 29. 23:48
  „persze nincs halálbüntetés !Hol a biztonság viktor?”
 • 4. rozinéni 2011. március 29. 17:31
  „az ilyeneket nem sajnálni kell és luxus börtönbe zárni, hanem hasonloképpen elbánni velük mint ő tette ártatlan emberekkel, meert csak az állam tarja el majd x évig, aztán mi lesz ha kijön? kezdi ujra előlről”
 • 3. pozdorja 2011. március 29. 16:54
  „Lehet hogy a tárgyalás előtt elmondták neki mi vár rá a börtönben, esetleg megismerte leendő cellatársát.”
 • 2. senkialadár 2011. március 29. 15:34
  „úgy veszem ki a cikkből mintha sajnálni kéne a tagot :S hát rohadtul nem sajnálom,ott rohadjon meg bent remélem nem eresztik ki soha életben,előre sajnálom a következő nőjét szabadulása után,akiben benne van az ilyen agresszív hajlam azt elzárással nem lehet kiölni belőle”
 • 1. lacivélemény 2011. március 29. 14:08
  „"Az előzetes letartóztatásban lévő férfi korábbi két öngyilkossági kísérlete után elkövetett egy harmadikat is: 2011. február 14-én éjszaka a börtönben próbálta felakasztani magát"-idézet a cikkből

  Én az ilyen "embert" nem biztos, hogy levágtam volna a kötélről...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szócska: átszervezik az egészségügyi háttérintézmények rendszerét

Az OEP, a tisztiorvosi intézményrendszer és a mentőszolgálat változatlan státuszban marad az egészségügyi háttérintézmények átszervezése során, de két területen komoly átalakítás várható. Tovább olvasom