Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Bővül a digitális Győr projekt

Győrben a mozgássérültek számára is hozzáférhető információs oszlopot helyeznek ki a város turisztikailag kiemelt fontosságú pontján a Kazinczy utcában.
A terminál funkciója a néhány hónappal ezelőttihez képest látványosan bővül: míg ez idáig a Győrrel kapcsolatos közérdekű információkhoz juthattak hozzá a felhasználók, mostantól mindegyik információs bázison keresztül, minden .hu-ra végződő weboldal látogatható lesz. A projekt későbbi szakaszában elektronikus önkormányzati szolgáltatások is elérhetők lesznek az információs oszlopokon.

A rendszer üzemeltetői folyamatos megfigyelés alatt tartják a terminálokat, ellenőrizve azok rendeltetésszerű használatát, illetve nyomon követve terheltségüket, hogy felismerjék az esetleges igényeket további információs központok felállítására.

Decemberben megvalósul még a projekt egy másik nagyszabású, a város fokozottabb közbiztonságát megvalósító eleme; december 20-án olyan tűzoltási bevetést támogató rendszert vezetnek be, amely alkalmas lesz arra, hogy a tűzfészek közelében tartózkodó tűzoltó sisakkamerájáról közvetített kép a parancsnoki jármű számítógépének monitorján megjelenjen.

A projekt irányítói következő lépésként Győr belvárosának teljes lefedését biztosító, vezeték nélküli információs hálózat beindítását határozták el. Ezt követően pedig egy olyan tömegközlekedései rendszert kívánnak kiépíteni, mely lehetővé tenné, hogy a forgalomirányítás valós idejű információkat kapjon a tömegközlekedési járatok telítettségéről és pillanatnyi helyzetéről.

A rendszer magába foglalja majd valamennyi hivatal már kiépített digitális hálózatát, s ez által megteremtődik az úgynevezett elektronikus önkormányzati ügyintézés technikai lehetősége, amely szintén a lakosság kényelmesebb ügyintézését szolgálná.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hiányhoz igazítják a románok és a bolgárok munkavállalását

Fokozatosan, a munkaerőigényhez, illetve -hiányhoz igazodva nyitja meg Magyarország a munkaerőpiacát… Tovább olvasom