Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Bővérszálló

Mértéktelen bulizás, nőzés, ivás és egyéb kellemetességek: egy fiúkollégium lakói szemében az efféle kicsapongások nem számítanak bűnnek. Dave, Doofer és Adam csak akkor repül a koleszből, amikor meggyanúsítják őket, hogy megdézsmálták a közös - későbbi murikra tartogatott - kasszát.

A három jó barátnak se pénze, se szállása. Se kedve, hogy hazaköltözzön, vagy akár egy kicsit is eltávolodjon a mindig új kalanddal kecsegtető diákélettől.Aki keres, az talál: a három ifjú kalandor hamar rálel a megoldásra, és vele a tökéletes szállásra.

 Az egyetlen bibi csak az, hogy az új szoba a harcos feminista, férfigyűlölő leányszálláson található, és hogy bejussanak, nővé kell változniuk. Legalább is külsőleg. Jöhetnek a parókák, szoknyák, tűsarkú topánok és selyembugyik. Ősi ellenségeik hamar barátnőjükül fogadják a kissé túl gyakran borotválkozó lányokat, ők pedig igyekeznek a lehető legtöbbet kihozni a helyzetből. Amíg a helyzet ki nem hozza őket... a sodrukból.

INFÓ

Larry Brezner producer:

„A nemi identitáscserén alapuló vígjátéknak sok fajtája van. Amikor elolvastam a forgatókönyvet, mindjárt éreztem, hogy az Őrült nők ketrece és az Aranyoskám legjobb hagyományait ötvözi, s úgy gondoltam, hogy az alaphelyzet - három nőgyűlölő kalandjai egy lánykollégiumban - rengeteg lehetőséget hordoz magában."

Wally Wolodarsky rendező:
„Igen, nagyon mókás ötlet ráadni a tűsarkút egy friss színészgeneráció néhány tagjára, s megfigyelni, hogyan boldogulnak benne."
Barry Watson a szerepre való felkészülést a szebbik nem részletekbe menő tanulmányozásával töltötte - egyesek szerint már-már túl részletesen.
„Egyszer elmentem egy aerobic órára. Már nem is tudom, mit vártam tőle, talán a női manírokat akartam ellesni. Nem mintha az ilyesmit épp egy aerobic órán sikerülne megtanulni. Végül az egyetlen dolog, amit sikerült kilesnem, az a kézmozgás volt. Mindannyian gesztikulálunk, de ahogy a nők teszik, az sokkal finomabb. Sokat dolgoztam a női gesztusokon, mint a járás vagy egyfajta hanglejtés, ami remekül sült el. Ezek jelentették a legnagyobb kihívást."

Harland Williams
játssza Doofert, az örök lustaságot, aki életének elmúlt évtizedét inkább a tanórán kívüli extra-kreditek begyűjtésével töltötte, mint a tudás megszerzésével.
„Harland hihetetlennek bizonyult a szerepben - mondja a rendező -, elsőre mindig eljátszotta, amit a forgatókönyv írt, majd a következő próbálkozásra egészen mással rukkolt elő. Ez egyrészről felháborító, hiszen rengeteg olyan jelenetünk van, ahol Harland még csak meg sem közelíti a forgatókönyvet, de egészében nagyszerűen működött a dolog. Csak a stábnak jelentett gondot, hogy el ne röhögje el magát felvétel alatt. De inkább hagyom, hogy a jelenet közröhejbe fulladjon, minthogy beálljon az a szörnyű csend."

A társaság nem lenne teljes Adam, a nőcsábász nélkül. Az a fajta srác, aki megkapja bármelyik lányt, a fiúk felnéznek rá, ezért is olyan nehéz nőimitátorként viselkednie.
„A férfiaknak fogalmuk sincs a nőkről, így azt találtam ki, hogy úgy játszom, mint aki teljesen tehetségtelen - avat be titkába Adam alakítója, Michael Rosenbaum. - Egy srác, aki szexis próbál lenni, de lövése sincs, mit jelent szexisnek lenni. Persze nem volt túl nehéz abban az értelemben, hogy tényleg nem voltam valami szexis.

Az átalakulás

A sminkelés bonyolult feladatát az alkotók egy vérbeli veteránra, Tommy Cole-ra bízták, aki érdekességképpen korábban a Bosom Bodies című tévésorozaton dolgozott. Kezdésnek rögtön a fölösleges szőrzettől kellett megszabadulniuk hőseinknek. A gyantázás később az egész forgatás alatt visszatérő tréfálkozás tárgyává vált.
„A rendező kifejezett kívánsága volt a szőrtelenítés. - meséli Cole, aki a kényes operációt a gyantakezelés egy helyi nagymesterére bízta.

"Nem könnyű feladat az erős szőrzetet eltávolítani a karról, a
mellkasról vagy a kéz- és lábujjakról, de elég körültekintő munkát végeztünk. Legyantáztuk a lábukat elöl-hátul, a lábujjaikat, a kezüket, a karjukat, a mellkas egyes részeit és néhol a hátukat is. Az egyetlen, amit kihagytunk, az a bikinivonal, mert semmi kedvem nem volt hallgatni a nyöszörgésüket."

Melinda Eshelman jelmeztervező számára szintén komoly kihívást jelentett a fiúk öltöztetése, akik a film mintegy négyötöde alatt női ruhát viseltek.

Eshelman szerint a színészek testfelépítése nem igazán könnyítette meg a feladatát. Michael Rosenbaumnak például tömésre volt szüksége, hogy nőiessége hátulnézetben is érvényesüljön. A filmben ugyanis Adina termetes hátsója állandó céltáblája a rosszindulatú tréfáknak.
„Michaelnek valóban nincs túl nagy feneke, ezért csinálnunk kellett egy speciális tömést, hogy megnagyobbítsuk. Egy picit a csipőjére is adtunk, mindezek után kezdtük megkeresni a megfelelő ruhát számára."hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy napig élt törött csigolyával

Tibor elrugaszkodott a győrújfalui bányató partjáról, csobbant, aztán tehetetlenül lebegett a… Tovább olvasom