Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Botrányba fulladt a sajtótájékoztató

Botrányba fulladt az észak-olaszországi Júliai-Alpok barlangjából csütörtökön kihozott magyar barlangászok sajtótájékoztatója, mivel az olasz hegyi mentők csak közvetlenül előtte mondták el nekik két társuk három napja történt tragédiáját.
Kihozták az olasz hegyi mentők a Júliai-Alpok barlangjában dolgozó utolsó négy magyar barlangászt csütörtök reggel. Kimentésük az-

után vált szükségessé, hogy két magyar barlangászt lavina ölt meg hétfőn délután, harmadik társuk pedig megsérült, amikor a felszínre jöttek. A barlang 1600 méter magasban lévő bejáratánál közben újból rossz idő fenyegetett, ezért félő volt, hogy ha csütörtökig nem sikerül a felszínre hozni a még mélyben lévő magyar kutatókat, az erős szél, a havazás és a lavinaveszély miatt akár jövő keddig is a barlangban rekedhetnek. A tízfős kutatócsoportból négyen voltak még életveszélyben.
Botrányba fulladt a megmenekülést követő sajtótájékoztató, mivel az olasz hegyi mentők csak közvetlenül előtte mondták el a barlangászoknak két társuk három napja történt tragédiáját.
Az eseményen – ahol az olasz állami televízió és magyar kereskedelmi tévék riporterei kérdezték volna a csoport utolsóként kihozott négy tagját – először a mentőcsapatnak tettek fel kérdést, de mire a barlangászokat akarta volna az egyik magyar stáb kérdezni, akkorra ők olyan lelkiállapotba kerültek, hogy véget kellett vetni a sajtótájékoztatónak. Egyikük sírva fakadt, őt ki kellett vezetni, s ezután mindenkit kiküldtek a teremből. Az olasz hegyi mentők valószínűleg azért nem mondták el odafönn, a mentés rendkívüli körülményei között a tragédiát, nehogy olyasmi történjen, ami esetleg nehezíti a mentést. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamarosan aszfaltoznak

– Ha az időjárás engedi, hamarosan megtörténik az aszfaltozás a Dunakapu tér és a Teleki… Tovább olvasom