Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Botoxinjekcióval a fiatalos külsőért

Kozmetika - Az arcfiatalítás egyik legújabb eljárása a botoxinjekció, amelynek során kis mennyiségben idegmérget juttatnak az izomba. A megfelelő helyre beinjekciózott készítmény átmenetileg bénítja az arcon
a ráncok kialakulásáért felelős mimikai izmokat.
A nők ma már nemcsak egyszerűen arcuk fiatalságát igyekeznek megőrizni, hanem eredeti koruknál szeretnének fiatalabbnak látszani – öt, tíz, de akár húsz évvel is. Ugyanis nem divat és nem piacképes az idősödő és ráncosodó arc, ami már nem az élettapasztalatot és a bölcsességet hivatott jelezni, hanem a fáradtságot és a kimerültséget: az öregkor hajnalát, ami a hölgyeknél beindít egy láthatatlan vészcsengőt.

Vannak például, akiknél mindez egy szépítészeti életprogramot vetít előre: az új imázs jegyében húszas éveik derekán járó hölgyek igyekeznek úgymond „előremenekülve" megőrizni, konzerválni önmagukat, sima és főként ránctalan arcbőrüket.

Időlegesen bénító

Amerikából pár éve indult világhódító útjára egy izmokat időlegesen megbénítani képes arcfiatalító beavatkozás, az idegméreg botoxinjekció.
– A botox néven ismert injekció hatóanyaga a botulinum toxin, amit eredetileg a szemészetben és ideggyógyászati betegségekben, izmok görcsös állapotában alkalmaztak, emellett a verejtékezés ellen is hat. Egy torontói szemésznő alkalmazta betegén, amikor felismerte, hogy a botox alkalmazásával nemcsak a szemészeti problémák oldódtak meg, hanem a páciens szem körüli ráncai is elsimultak. Ez volt a kezdet. Ma már esztétikai kezeléseknél egy nagyon vékony tűvel, rendkívül pici mennyiségben az izom hasába injekciózva használják – és a bőrgyógyászok, kozmetológusok hangsúlyozzák: ezt a beavatkozást kizárólag orvos végezheti el. Ez a negyedórás eljárás a páciens számára nem kényelmetlenebb és fájdalmasabb, mint egy hagyományos kozmetikai nagykezelés. Bizonyos ráncok, például homlokráncok vagy szem alatti szarkalábak kialakulása késleltethető, illetve kitolható. Az izmot bénító botox hatása közel fél évig tart, akkor meg kell ismételni a beavatkozást. Ez idő alatt a ráncok teljesen eltűnnek és az illető látványosan megújul.

Aktív ráncoknál

Ez a megoldás a már kialakult, statikus ráncoknál nem válik be, csak a mimikai mozgáskor keletkező, úgynevezett aktív ráncoknál ajánlott. Akinél állandósultak a barázdák, mélyebb redőcskék, azoknak a szakember különféle ráncfeltöltő anyagokat, hialuronsavas feltöltést vagy lézeres eljárást javasol – mindenkinek a bőre típusához, problémájához és életkorához igazodva.

Jól kipihente magát

Nem túlzás ez? – gondolhatnánk, de a szakemberek megnyugtatnak: ma már egyre többen fordulnak a különféle bőrfiatalító módszerekhez. Egy harmincas éveiben járó hölgybeteg ha például minden évben elvégeztet magán egy hialuronsavas feltöltést, ismerősei, barátai „csak" annyit tapasztalnak, hogy milyen jól kipihente magát, milyen szépen kisimultak a ráncai – szinte megfiatalodott.

Partikon is adják

Amerikában már mondén eseménynek számít egy botoxos beavatkozás. Az úgynevezett botoxpartikon a plasztikai sebészt elhívják a bál vagy koktélparti előtt, és helyben látja el pácienseit. – Így az emberek sokkal kellemesebb körülmények között kaphatják meg botoxadagjukat, mint egy klinikán. Sokan rettegnek az injekciós tűtől, és így oldódik a feszültségük – nyilatkozta dr. Paul Nassif plasztikai sebész, aki manapság a legnépszerűbb partiszervező Beverly Hillsben.
Az őrület azonban nem ér véget a buliknál, már be lehet fizetni egy botoxhétvégére Las Vegasba, és botoxinjekciót is lehet nyerni áruházak nyereménysorsolásán.

Lévay Gizella

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyobb a koraszülés kockázata rossz szájhigiénével

Fogászati szűrővizsgálaton esik át minden, a szegedi női klinikán terhesgondozásba vett kismama.… Tovább olvasom