Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 7°C Még több cikk.

Borzasztó - megfojtották egy éves gyermeküket

A rendőrség vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást, a szülők elismerték tettüket. Gyerekük megölése után öngyilkosak akartak lenni, de nem sikerült.

A szülők elleni vádemelési javaslattal zárta le a rendőrség a tavalyi szombathelyi gyermekgyilkosság ügyében a nyomozást - derül ki a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtöki közleményéből.

A szülőket egyéves gyermekük megölésével vádolják. Tettükért 10-től 15 évig terjedő, de akár életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik őket.

A nyomozás során beszerzett adatok alapján tavaly július végén a szülők több gyógyszert kevertek össze és adtak be kisfiúknak, majd egy párnával közösen megfojtották. Ez után búcsúlevelet hátrahagyva ők is öngyilkosságot kíséreltek meg, gyógyszert vettek be. A rendőrség szerint a szülők már legalább két-három hónapja készültek tettükre, amit rossz anyagi körülményükkel és eladósodásukkal indokoltak.

A mentősök akkor riasztották a rendőröket, amikor egy férfi kiugrott második emeleti lakása erkélyéről Szombathelyen. A kiérkező rendőrök a lakásban egy egyéves, halott kisfiút találtak, valamint 27 éves édesanyját, aki gyógyszereket vett be és életveszélyes állapotban volt. A 31 éves férfi - a gyermek apja - szintén életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A szülők az eset után nem sokkal elismerték tettüket, azóta előzetes letartóztatásban vannak. A vádemelési javaslatról a Vas Megyei Főügyészség dönt.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. Domestic 2009. március 21. 15:56
  „Szép kis szülők!
  10-15 év? Táborozás az adófizetők pénzéből?
  Nem én szavaztam meg a halálbüntetés eltörlését!
  .. énrám ne haragudjatok!
  Én láttam és beszélgettem állami gondozott gyerekekkel és igen elcsodálkoztam a látottakon!
  Értelmesek, jólápoltak, gondozottak és összetartó kis csapat volt...!
  Hogy vehetik el egy ártatlan gyerek életét???”
 • 24. tricse 2009. március 20. 20:43
  „zotyának

  A rendőrséget akár ki is hagyhatjuk,persze nem erre gondoltam! De mondjuk ha Te azt látnád egy közeli rokonodnál,barátodnál,hogy normál életvitel mellett egyre lejjebb csúsznak,esetleg egy beszélgetés során megsejtenéd,hogy a totál reményvesztettség és kilátástalanság uralja el az életüket és végzetes megoldásokat emlegetnek nos reményeim szerint megpróbálnál kiutat keresni számukra vagy rávilágítanál olyan megoldásokra amik a bajban levő embernek eszébe sem jut,de egy kívülálló,hideg fejjel,józan gondolkozással felismer! Ha anyagi helyzeted megengedné nem segítenél esetleg pénzzel?”
 • 23. Truder 2009. március 20. 18:32
  „Aki gyereket,szülőt bántalmaz,dupla büntetést érdemel!!Nem néhány évet!Csődtömegek..”
 • 22. Hitetlen 2009. március 20. 17:04
  „20.
  Miért nem lehet hibátlanul írni a hozzá szólást.”
 • 21. zotya975 2009. március 20. 17:03
  „És ha észrevették volna a rokonok, ismerősők, hogy mire készülnek, ugyan mit tehettek volna? Jelentsenek be a rendőrségen egy készülödö gyilkosság-öngyilkosságot? Vagy milyen intézményhez, hivatalhoz forduljanak ahol érdemben tudnak, vagy akarnak foglalkozni a problémával?”
 • 20. akinemfél 2009. március 20. 16:58
  „"Ne ítélkezz !" - mondta ....
  Inkább azon kellene gondolkodnunk kozosen,hogy hogyan akadályozzuk meg a kovetkezo hasonlo eseteket.
  Valoszínu,hogy ha sikerult volna nekik az ongyilkosság,akkor nem is olvasnánk az esetrol. Lehet,hogy sok ilyen eset van ? Az biztos,hogy sokan kerulnek hamarosan olyan helyzetbe,amikor anyagi helyzetuk annyira rosszra fordul,hogy nagyon fognak attol félni,hogy elveszik toluk a gyermekuket. Az MSZP által vezetett állam nem tesz értuk semmit. Nekunk kellene tenni valamit. Nekunk Keresztényeknek,vagy nekunk Magyaroknak,vagy nekunk akik borzasztonak tartjuk ezt a hírt és logikusan attol kell félnunk,hogy lesznek még hasonlo esetek. De mit tehetunk ???”
 • 19. Silence 2009. március 20. 16:13
  „T.szerkesztőség !

  Kíváncsi lennék , hogy vajon milyen logika szerint döntik el, hogy egy írást lehet-e vagy sem kommentálni?
  Mert szerintem a mindent vagy semmit korrektebb lenne (és kevésbé átlátszó).

  Panem et circenses.(Kenyeret és cirkuszt ugye?)
  By By”
 • 18. tricse 2009. március 20. 14:17
  „Visszatérve a cikkhez
  "rendőrség szerint a szülők már legalább két-három hónapja készültek tettükre, amit rossz anyagi körülményükkel és eladósodásukkal indokoltak."

  Kérdem én,senki,se egy rokon,se egy barát,se munkatárs,szomszéd nem volt aki észrevette volna milyen elkeseredetté váltak és mire készültek ennyi ideig?”
 • 17. tricse 2009. március 20. 14:13
  „Az élet,ha úgy tetszik a békés társadalmi együttélés törvényeit -meggyőződésem szerint- a belső értékrendünk és józan ítélőképességünk birtokában kellene betartani,hogy értelme is legyen,nem pedig pokoltól,börtöntől egyebektől való félelem miatt! Ha az emberekbe ,hogy mai nyelven fogalmazzak,beleprogramozható lenne a szeretet törvénye sokkal célravezetőbb lenne,mint elfogadtatni mások (ugyanolyan emberek) által felállított szabályokat és korlátokat!
  Amúgy római katolikusnak kereszteltek,a Bibliát még soha nem sikerült teljesen elolvasnom,gondoltam ez a gyermekeknek szánt kiadás talán engem is közelebb vihet a megértéséhez,de ha lehet még jobban elidegenített tőle!
  Nekem megvan a saját,belső "tízparancsolatom",,ami szerintem jó és megpróbálok aszerint élni!
  Örülök,hogy vita és egymás bántása nélkül meg tudtuk osztani egymással gondolatainkat,mert erre itt sajnos egyre kevesebb példa van!:)”
 • 16. soproni 2009. március 20. 13:55
  „Aki igazán öngyilkos akar lenni,az olyan módszert választ,ami biztos. Szegény kisfiút nagyon sajnálom,mert nem ő kérte,hogy megszülessen Sok család szenved azért,mert nem lehet gyermeke és ,ha ilyen családhoz kerülhetett volna,akkor nem lett volna ismét egy értelmetlen haláleset.Biztos találtak volna megfelelő nevelőszülőket,akik szeretetben felnevelték volna .Más is elkeseredik néha és kilátástalannak találja az életét,az anyagi és egyéb gondok miatt,de ez nem megoldás a probémákra.”
 • 15. colomano 2009. március 20. 13:39
  „tricse, tiszteletben tartom a véleményét. Nincs azzal semmi gond.
  De már ott rossz az egész, hogy a Bibliát hogy lehet többféle képpen kiadni, csinosítgatni, módosítani, nekem tetszőnek leírni. A Biblia egy és sérthetetlen. Szerintem, aki nincs is megkeresztelve, de olvassa a Bibliát...

  Mindenesetre az is elgondolkodtató, hogy az emberek miért tisztelik Istent, miért istenfélők?
  A tiszteletnek nem a szeretet a forrása, hanem a félelem. A törvényeket, szabályokat nem azért tartjuk tiszteletben, mert szeretjük őket, hanem mert félünk be nem tartásuk következményeitől.”
 • 14. tricse 2009. március 20. 12:38
  „colomano-nak

  Elkezdtem olvasni a gyermekemnek a bibliát,direkt a gyerekeknek szánt kiadást és elkezdtem szégyellni magam amiatt ahogyan Istent beállítja egy zsarnok,egoista,bosszúszomjas,hatalommániás.......(.felháborodásomban még egyéb jelzők is eszembe jutottak) valakinek! Nem a megfogalmazása miatt hidd el,hisz a felnőtt bibliában szereplő történeteket meséli el kissé leegyszerűsített nyelven!

  Horrorfilmnyi borzalom van benne és meggyőződésem,hogy az én általam szeretett Istenhez az ég egy világon semmi köze!

  A cikkben szereplő elszomorító történethez éppen nem illik onnan citálni idézetet ahol azt állítják Istenről,hogy egy egész nemzet elsőszülött gyermekeit gyilkolássza le csak azért,hogy a hatalmát fitogtassa és zsaroljon! (Egyiptomi csapás)

  persze ez az én véleményem”
 • 13. comet 2009. március 20. 12:28
  „a napokban egy 1 éves kisfiú halt éhen mert a család nem kapta tovább az ingyen tápszert, ma meg ez a gyerekgyilkosság.Pénznélkül, munka nélkül sokaknak tünik egyre kilátástalanabbnak és reménytelenebbnek minden. Le kell tudni mondani a gyerekről ha nem megy a táplálása, el kell tudni szakadni tőle, amíg lehet. Szomorú valósága a szülők gyerekgyilkosságai a magyar társadalomnak, ahogy szomorú valóság az évek óta növekedő éhezés és TBC is. Már nem dél-amerika de afrika szegényebb országai felé tendálunk.
  Lehet kígyót békát kiabálni a szülőkre azért a szörnyűségért amit tettek, mert azt nem magyarázhatja semmi.Nem magyarázhatja az az embertelenség és degeneráltság amit az ország jelenlegi vezetői kényszerítenek az országra, és az a tehetetlenség sem ahogy az ország lakossága elviseli a degeneráltak uralmát.
  Lehet kígyót békát kiabálni, de nekem nem megy, inkább elhallgatok...”
 • 12. Hitetlen 2009. március 20. 12:23
  „5.) Nehéz lenne helyesen írni??

  Nem kellene a börtön nekik, mert még akkor az adózók pénzén tartanák el őket.
  Humánusan vagy anélkül de a vége az legyen, hogy földet rájuk.”
 • 11. sutiz 2009. március 20. 10:50
  „nagyon sok házaspár van akik szeretnének gyereket de nem adatik meg nekik. mások meg eldobják maguktól. talán nem is tudják milyen szerencséjük van. miért nem adták örökbe?!”
 • 10. piteam 2009. március 20. 10:42
  „Ezt a tettet /karmát/ nem lehet egy öngyilkossággal megúszni ! Egész életükön át szenvedniük kell tőle.”
 • 9. s.margit 2009. március 20. 10:05
  „Ezek nem emberek aki a saját gyermekével ilyet csinál.”
 • 8. H.Gabi 2009. március 20. 09:37
  „Istenem, nekem meg küzdeni kell egy babáért...:(
  Nem értem én ezt a világot!”
 • 7. Szilágyi_Zsolt 2009. március 20. 09:04
  „Második emeletről öngyilkosnak lenni... igazán biztosra ment a fickó. Ezeknek a fejében meglöttyent valami, az biztos.”
 • 6. juves 2009. március 20. 08:56
  „a helyszinen tarkonlöni mind a ket tetvet...ilyet nem tesz egy EMBER”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamionnal előzni tilos!

Nem lehet majd előzni az M1-es összesen 67, az M3-as 33, és az M7-es csaknem 18 kilométerén. Tovább olvasom