Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Borverseny és borkollégium

November 16-ig lehet nevezni a VII. Nemzetközi Páneurópa Vörösborversenyre. A minden páros évben Sopronban megrendezésre kerülő megmérettetésen magyar, osztrák, német, szlovák, horvát borok szerepelnek.
Az első Páneurópa-vörösborversenyre tizennégy évvel ezelőtt került sor. Az ötletet a páneurópaiság gondolata, az európai összetartozás érzésének erősítése adta. A termelők évről évre egyre több bort neveznek: a legutóbbi, 2004-ben megrendezett versenyen 182 mintát bíráltak a magyar és külföldi szakértők. A bírálat az OIV által elfogadott 100 pontos rendszerben a Magyar Szőlő- és Borkultúra Kht. által kifejlesztett számítógépes bírálati rendszerrel történik.
A soproni Bormarketing Műhely Kht. január első nap-

jaiban (9–10–11.) a nemzetközileg akkreditált Borkollégium borismereti iskolájának bázisszemináriumát szervezi meg Sopronban. A háromnapos intenzív tanfolyam a Borkollégium alapszintű anyagát tartalmazza, a vendéglátásban nélkülözhetetlen ismeretekkel kibővítve. A harmadik nap végén a hallgatók vizsgát tesznek és borajánlói oklevelet kapnak. Aki ezen a vizsgán 90 százaléknál jobban teljesít, az a következő szinten 50 százalékos kedvezménnyel vehet részt.
A tanfolyam sikeres elvégzése után ugyanis a résztvevők

továbbléphetnek a következő

fokozatokra (intermediate,

advanced, diploma).
A képzésről felvilágosítás és jelentkezés a következő elérhetőségen: rigler@soproniborvidek.hu.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lábunk legyen mindig szem előtt

A téli lábkényeztetéshez néha nem elég a fürdősó, levendulaolaj és a kenőcs. A problémás… Tovább olvasom