Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Bortúltermelés

A borágazatban Magyarországon az idén várható túltermelés miatt a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa krízislepárlási támogatást kér az Európai Uniótól félmillió hektoliterre – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján László Boglár. A kormányszóvivő közölte: ez azt jelenti, hogy a pályázó ipari szesz-, illetve egyéb szeszfeldolgozó üzemek felvásárolják a gazdák által felkínált mennyiséget, ezt az állam kifizeti nekik, az állam pedig a tavalyi termelési ár 70 százalékáig támogatást kap az uniótól.

Négypárti megállapodás

A négy parlamenti párt megállapodott a választási eljárási törvény módosításáról – jelentették be hétfőn sajtótájékoztatón a pártok és a Belügyminisztérium képviselői. A megállapodásról szóló nyilatkozat szerint a négy párt indokoltnak tartja, hogy a benyújtott módosító javaslatot a frakciók minden, rendelkezésükre álló eszközzel támogassák. Lamperth Mónika belügyminiszter elmondta: a kormány a múlt szerdán döntött úgy, hogy a négypárti egyeztetéssel kidolgozott törvényjavaslatot benyújtja az Országgyűlés elé.

Répássy nem kapott

betekintést


Répássy Róbert szerint úgy tűnik, jelenleg senki nem tud felvilágosítást adni, hol vannak azok az iratok, amelyeket Braun Róbert, a Miniszterelnöki Kabinet korábbi helyettes államtitkára, későbbi tanácsadója készített. A fideszes képviselő erről azután nyilatkozott újságíróknak, hogy felkereste Szilvássy György miniszterelnöki kabinetfőnök irodáját, és betekintést kért az iratokba.

Kábítószer-ellenes hét

A kábítószer-fogyasztás független a családok anyagi hátterétől; a legveszélyeztetettebb 16–17 éves korosztály felvilágosítása mellett alternatívákat is fel kell kínálni nekik szabadidejük eltöltésére – közölte Mesterházy Attila, az Ifjúsági, Családügyi, Szo-

ciális és Esélyegyenlőségi Minisztérium politikai államtitkára hétfőn Budapesten. (mti)

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bajnokság állása

1. Tovább olvasom