Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Boros: Miért nem lesz Pro Urbe-díjasunk sem?

Boros László kifogásolta, hogy nemcsak díszpolgára, de Pro Urbe-díjasa sem lesz idén Sopronnak. Az MSZP-s önkormányzati képviselő érthetetlennek és felháborítónak tartja, hogy az előkészítő bizottság még a közgyűlés elé sem terjesztette a jelölteket.
– Az utóbbi tíz évben csak egyszer fordult elő, hogy a Pro Urbe-kitüntetés nem került kiadásra – mondta el a Kisalföldnek Boros László MSZP-s önkormányzati képviselő, aki kifogásolta, hogy idén senki nem kapja meg a díjat. – Szomorú tény, hogy a 9 fideszes és 2 ellenzéki képviselőt magában foglaló előkészítő bizottság még a közgyűlés elé sem engedte a jelölteket. Kétlem, hogy ez a tett megmagyarázható a soproniak számára. Macher Frigyes posztumusz és dr. Horváth Zoltán egyaránt méltó lehetett volna a kitüntetésre.
Boros László azt is elmondta, a közgyűlés idén sem a Wälder József-, sem az ifj. Fladorffer Ignác-díjat nem adományozza, pedig mindkettőre érkezett javaslat. – Én az MSZP által javasoltakkal nem kívánok foglalkozni, ám az nehezen érthető számomra, hogy a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara két és a Városszépítő Egyesület jelöltjéből miért nem talált az ifj. Flandorffer Ignác-díjra méltó személyt a közgyűlés többsége – zárta a képviselő.
A Kisalföld megkérdezte az ügyben Simon István alpolgármestert is, aki elmondta, nem nevezhető hagyománynak a díj odaítélése, hiszen volt olyan év, amikor kiadták és olyan is, amikor nem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázadás a beteges nőkép ellen

Soma Mamagésa új oldaláról mutatkozik meg: a reklámfilmekben és a kifutókon látható idealizált… Tovább olvasom