Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 3°C

Borok

védjegyei

A szomszédos országok borvidékeiről és borvédjegyeiről nyílt – osztrák és magyar rendezésű – kiállítás május 19-én a soproni kereskedelmi és iparkamara Deák téri székházában.

Napjainkra a magyar szőlészek és borászok is felismerték a védjegyek jelentőségét, mert a védjegy biztosíthatja a kapcsolatot a termelő és a termék között, a vásárló számára pedig a termék minőségét, tulajdonságainak állandóságát garantálhatja. Egy jól megválasztott védjegy tehát tovább növelheti a kiváló minőségű borok piaci értékét. A védjegy önmagában is érték. Ausztriában akad olyan, amely – becslések szerint – elérheti a 7 millió eurót is.
Magyarországon az elmúlt tíz év ezen a területen is áttörést hozott. A bejegyzett védjegyek száma megtízszereződött. A védjegyoltalom különösen fontos lehet az unióhoz való csatlakozás során, hiszen további piacokat biztosíthat a külföldön még nem igazán (el)ismert kiváló magyar boroknak. A következő lépés az úgynevezett közösségi védjegy lesz, csatlakozva a nemzetközi védjegyrendszerekhez.
A vándorkiállítás május 30-ig tekinthető meg, a kamara székházában.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megalkuvás nélkül

Az egyik legtehetségesebb magyar blueszenész, Ferenczi György énekes, szájharmonikás, hegedűs… Tovább olvasom