Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Borcsomagolás - egy kicsit másképp

Gyakori ajándék az ünnepek alkalmával egy-egy jó fajta palack bor vagy egyéb ital. A szokványos ajándékot feldobhatjuk egy extra, igazi ünnepi csomagolással.   

Hozzávalók:

Kb. 40*50 cm mintás vagy egyszínű vászon, piros raffia, gyufásdoboz, örökzöld bukszus- vagy fenyőágak, egy-két apró toboz, kis darab csomagolópapír, piros textilfesték (ha a zsákot díszíteni szeretnénk),

Elkészítése:

Varrjuk meg az ital méretének megfelelő zsákot. A helyes méretet úgy választhatjuk meg, hogy körbevesszük az üveget az anyaggal, majd rászámolunk még kb. 4 centimétert. Felül attól függően kell számolnunk, hogy a zsákot később az ital nyakánál szeretnénk megkötni, vagy esetleg az egész üveget be szeretnénk csomagolni. Számoljunk azzal is, hogy a zsák alja kilapul, ha beletesszük az üveget, ami néhány centivel megrövidíti a zsák hosszát. 
 Elsőként szegjük be a téglalap egyik oldalát (ez lesz a zsák teteje), majd kifordítva varrjuk össze a hosszanti oldalt, végül pedig a zsák alját. Fordítsuk a színére a zsákot, és próbáljuk bele az üveget.

Ha a vászon egyszínű, díszíthetjük tesxtilfestékkel, vagy akár színes dekorfestékkel, esetleg textilfilccel is. Választhatunk, hogy szabadkézzel vagy sablon segítségével dolgozunk-e, kisebb mintákat egyszerűbb szabadkézzel megrajzolni. A festés során tegyünk a zsákba egy kartonlapot, hogy a festék ne üssön át a zsák másik oldalára. 

Tegyük a palackot a zsákba, tekerjük körbe a nyakát többszörösen piros raffiával, majd kössük meg a raffia végeit. Egy újabb darab raffiával kötözzünk egy kis ágacska bukszus- vagy fenyőágat, valamint egy-két apró tobozt a zsák nyakához. (A tobozt nehéz rögzíteni, ezért a legegyszerűbb, ha egy csepp pillanatragasztóval erősítsük hozzá a raffiához.)

A gyufásdobozt csomagoljuk be egy kis darab csomagolópapírba, kössük át raffiával, majd kössük a díszek mellé.     

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Híradók nézettségi részesedése a csatornákon

Egyelőre nem hozza a nagy reményekkel beharangozott várakozásokat a Tv 2 esti hírműsora, a Tények,… Tovább olvasom